Zidărie de cărămidă

Pereții despărțitori interni permit amenajarea spațiului de locuit în funcție de gustul dvs. Aspectul este realizat pentru anumite nevoi. Pereții interiori sunt construiți din diverse materiale, printre care cărămizile sunt deosebit de populare datorită caracteristicilor lor de înaltă performanță. Articolul se va concentra pe așezarea pereților despărțitori interiori din cărămidă.

Conţinut:

Clasificarea cărămizilor

Înainte de cumpărare, ar trebui să vă familiarizați cu tipurile sale, în funcție de diverse caracteristici. Fabricarea oricărui produs se realizează în conformitate cu GOST, care specifică cerințele pentru procesul de producție, calitatea materiilor prime, geometria și marcarea elementelor piesei.

Clasificarea elementelor piesei se face:

 • Prin metoda de fabricație. Există 2 tipuri de cărămizi – silicat și ceramică. Un produs silicat este obținut prin amestecarea în anumite proporții de nisip, var și aditivi speciali, urmată de autoclavare. Caramida clasică este formată din aproape 100% argilă, care este arsă în cuptoare speciale.
 • După destinație. Pe baza zonei de aplicare, cărămida este împărțită în clădire, față și sobă. Clinkerul obișnuit (de construcție) este utilizat atât pentru construirea pereților portanți, cât și a pereților interni. Fațarea este concepută pentru lucrări specifice. Dar, și din blocul sobei refractare (șamotă) au pus sobe și șeminee.

 • Prin natura umpluturii. Izolarea termică și fonică a unei clădiri depinde de prezența / absența golurilor în corpul clincherului. Deoarece, în principiu, izolația termică nu este necesară pentru pereții despărțitori (cu excepția unei mini-saune din casă), atunci când alegeți un material pentru construcție, ar trebui să se acorde preferință blocurilor pline de corp cu caracteristici excelente de izolare fonică..
 • După mărimi standard. Tipic, este, de asemenea, cel mai convenabil în ceea ce privește zidăria este o cărămidă cu dimensiuni de 250x120x65 mm. Astăzi, producătorii oferă cărămizi duble de o jumătate și jumătate, precum și produse pentru standardul european – 250x60x65 mm.

Indiferent de tip, blocurile de cărămidă au o serie de avantaje comune:

 • indicatori ridicați de rezistență la umiditate, ceea ce face posibilă utilizarea acestuia în spații cu orice scop;
 • rezistența acestui material asigură fiabilitatea și durabilitatea întregii structuri;
 • așezarea unei partiții din jumătate de cărămidă (tip solid) împreună cu un strat de ipsos garantează o izolare fonică de până la 57 dB, care este comparabilă cu o vorbire sau un sunet sigur al unui televizor care funcționează la putere medie.

Printre dezavantaje se numără greutatea mare a materialului. Pereții despărțitori din cărămidă sunt ridicați numai pe podele din beton, piatră. Zideria de zid nu poate fi atribuită unui număr de lucrări simple..

Trebuie să ne amintim că, dacă este necesar să găuriți o perete despărțitor de cărămidă pentru fixarea echipamentelor grele sau să realizați canale de lucru (caneluri) pentru efectuarea diferitelor tipuri de comunicații, atunci construcția ar trebui să fie realizată cu cărămizi solide. Un analog gol în timpul unei astfel de lucrări își va pierde capacitatea portantă, până la prăbușirea întregii structuri.

Cu toate acestea, în ciuda complexității lucrării, partiția din cărămidă va satisface pe deplin așteptările. Datorită eforturilor și eforturilor depuse, vă va încânta cu fiabilitate și aspect estetic. La urma urmei, dacă construiți un perete din blocuri orientate, atunci nu este nevoie să-l tencuiți. Frumusețea naturală a zidăriei este potrivită pentru multe stiluri moderne..

Sfaturi utile

 • Pregătirea unei partiții din cărămidă pentru vopsire sau tapetare constă în nivelarea atentă cu amestecuri de ipsos. Pentru încăperile cu niveluri de umiditate peste medie, se recomandă utilizarea de materiale de finisare rezistente la umiditate, cum ar fi plăci ceramice..
 • Paravanul interior din cărămidă creează o sarcină serioasă asupra elementelor portante ale clădirii. Utilizarea blocurilor poroase sau goale va ajuta la reducerea greutății. În camere cu un nivel ridicat (instabil) de umiditate (băi, toalete, bucătării), se utilizează numai clincher solid.
 • Chiar și în clădirile noi, peretele interior nu ar trebui să fie lung. Dacă acest indicator depășește 5 m, atunci nici cărămida goală nu ar trebui utilizată ca material de construcție pentru construcția unei partiții.
 • Construirea unui perete interior este un proces tehnologic dezordonat și care consumă mult timp. Acest lucru se datorează utilizării diferitelor soluții și amestecuri pe bază de apă, respectiv pauzelor semnificative între etapele de lucru “umede”.

Partiții din cărămidă

 • În primul rând, partiția trebuie să fie fiabilă din punct de vedere structural. La ridicarea pereților portanți, benzile de armare sau jumătate din cărămidă (printr-un rând) sunt eliberate în locurile planificate. Dacă după finalizarea construcției a apărut necesitatea unui perete suplimentar, atunci ace de metal sunt utilizate pentru a conecta partiția cu pereții principali.

 • Nu se recomandă ridicarea unui perete interior pe sol. În astfel de cazuri, se efectuează o mini-fundație cu benzi. În acest caz, o grilă cu tije cu un diametru de cel puțin 8-10 mm este așezată pe fundul cofrajului. Stratul de beton trebuie să fie de aproximativ 300 mm. Apoi, este necesar să faceți o altă armătură cu o plasă cu un diametru de bare de 6-8 mm, apoi să o umpleți cu un strat de finisare din beton. Hidroizolarea (material pentru acoperiș, material izolator din sticlă etc.) trebuie așezată între fundație și primul rând de cărămizi..

Pentru pereții interiori se folosește de obicei o cărămidă standard, așezată pe margine. Astfel, grosimea pereților despărțitori din cărămidă este de 120 mm, la acest indicator este necesar să adăugați grosimea straturilor de tencuială de pe ambele părți ale încăperilor – aproximativ 30 mm.

Marcaje de partiție

 • Cu ajutorul unui creion sau a unui marker, punctele sunt marcate pentru locația viitoarei partiții. Conform proiectului, riscurile sunt stabilite egală cu lățimea ușii (ținând seama de grosimea ramei ușii, dacă există).
 • Prima cărămidă este plasată la un semn la un unghi de 90 ° față de peretele portant. A doua cărămidă este așezată într-un mod similar pe partea opusă. Cu ajutorul unui cablu special, se verifică linia orizontală, dacă este necesar, care poate fi corectată.

Mortar de zidărie

 • Există trei tipuri de mortar pentru zidărie: ciment-nisip, ciment-var, ciment-argilă.
 • Mortarul de nisip-ciment se dovedește a fi puternic, dar este foarte dur pentru acest tip de lucrări. Pentru pereții despărțitori care separă un spațiu cu umiditate ridicată, este potrivită o compoziție ciment-argilă. Lutul fin măcinat conferă elasticitate soluției, îmbunătățește rezistența la umiditate.
 • Cimentul cu adăugare de var este utilizat pentru construcția pereților despărțitori în camere cu condiții de temperatură constante și niveluri normale de umiditate. Adăugarea de var stins nu numai că facilitează procesul de lucru datorită elasticității, dar reduce și consumul de ciment de 1,5-2 ori.

Nu este deloc necesar să achiziționați separat toate componentele soluției, în plus, este foarte incomod dacă construcția pereților despărțitori este planificată să se realizeze la ultimul etaj al unei înălțimi.

Astăzi, producătorii oferă o selecție uriașă de amestecuri uscate care pot fi ușor diluate cu apă în conformitate cu instrucțiunile..

Așezarea pereților despărțitori într-o singură cărămidă

 • În primul rând, cărămida este așezată “uscată”, acest lucru va ajuta la determinarea numărului de blocuri întregi incluse într-un rând. Acest proces este relevant dacă este prevăzută o ușă în partiție. În acest caz, așezarea se efectuează de la deschidere la pereții principali..
 • Un ciocan sau o hatchetă mică este folosită pentru a împărți blocul de clincher. Pentru o tăietură îngrijită, puteți utiliza o râșniță cu un disc de piatră. Desigur, tăietura se va dovedi netedă, dar „estetica” acesteia va fi ascunsă în spatele unui strat de tencuială, în timp ce va fi mult praf și zgomot de la râșniță.
 • Mortarul mixt este aplicat pe picior și primul rând de cărămizi este așezat. Nivelul este folosit pentru a verifica aspectul orizontal al blocurilor. Dacă este necesar, amestecul poate fi adăugat sau invers, excesul poate fi îndepărtat. De obicei, grosimea cusăturii este de 8-12 mm.

 • După fiecare 4-5 rânduri, zidăria este întărită. Pentru aceasta, se folosește o plasă cu un fir cu un diametru de 4-6 mm. Este obligatoriu să verificați nivelul în planuri orizontale și verticale. Deși codurile de construcție permit o abatere de 1 cm pentru fiecare metru al înălțimii structurii, este mai bine să încercați să mențineți verticalitatea zidăriei.
 • Paravanul de cărămidă, plasat pe marginea sa în stare brută, este extrem de instabil. Prin urmare, când înălțimea peretelui este de 1-1,5 m, este necesar să așteptați cel puțin o zi. În acest timp, soluția va apuca și structura va câștiga forță. Apoi, puteți continua să așezați blocuri de clincher..
 • La o anumită înălțime, egală cu înălțimea ramei ușii, este instalat un buiandrug sau este echipat cofrajul. La tavan, care este înfundat cu remorcare, poate rămâne un spațiu de aproximativ 10 mm. Acest punct este deosebit de important atunci când se ridică o partiție în case din lemn. Dacă decalajul dintre tavan și ultimul rând de cărămizi este destul de mare, atunci în astfel de cazuri este umplut cu o soluție amestecată cu o pauză de cărămidă.
 • Consumul aproximativ de cărămizi pentru o partiție este de 1150 buc / 10 m2.

Așezarea buiandrugului

O parte a peretelui de deasupra ușii este echipată cu o grindă de lemn sau element de beton armat. Dacă tencuirea structurii de cărămidă nu este prevăzută, atunci cărămida selectată, cel puțin M75, este utilizată pentru buiandrug. Principala cerință pentru această parte a deschiderii este o umplere temeinică a îmbinărilor dintre clincher..

Există 3 tipuri de jumperi:

 • privat. Înălțimea structurii este de obicei de 6-9 rânduri. Așezarea se efectuează în conformitate cu regulile de îmbrăcăminte. Amenajarea buiandrugului se realizează cu cofraj. Un strat de amestec de beton este turnat în partea de jos, în care este încastrată armarea unui profil periodic. Doar atunci cărămida este așezată;
 • pană. Acest tip de buiandrug se obține prin plasarea blocurilor de lut formând o cusătură “V”. Grosimea în partea de jos a penei este de aproximativ 5 mm, iar partea de sus nu mai mult de 25 mm. Pentru zidărie se utilizează cofraje. Lucrarea se desfășoară din două părți, vizând centrul;

 • arcuit. Cofrajul se realizează în forma furnizată de proiect. Așezarea se realizează cu clincher standard. Regulile de lucru și succesiunea procesului sunt aceleași ca la instalarea unui buiandru în formă de pană..

Video cu partiții din cărămidă

Cum să tencuiți o partiție din cărămidă

 • Înainte de lucru, suprafața este curățată de praf și particule uscate de mortar de zidărie. Șinele de ghidare sunt atașate de perete, care stabilesc grosimea stratului de tencuială. Distanța dintre ele trebuie să fie egală cu lungimea regulii.
 • Imediat înainte de tencuială, cărămida este udată. Puteți pune folie de plastic lângă perete, deoarece cea mai mare parte a mortarului cade pe podea.
 • Pulberea uscată este diluată cu apă (proporțiile recomandate sunt indicate de producător). Amestecul este aplicat prin “pulverizare”, adică o cantitate mică de tencuială este preluată pe o spatulă și este împinsă cu forță pe o suprafață verticală. Această metodă necesită o anumită abilitate..
 • Flip-flops-urile specifice sunt netezite cu o spatulă. Pentru o distribuție mai uniformă a amestecului de tencuială pe suprafață, se utilizează o regulă, a cărei lungime corespunde lățimii dintre lamele..
 • Stratul de finisare va fi chit. După aplicarea acesteia, suprafața va fi pregătită pentru vopsire sau tapetare. Aici puteți folosi un amestec decorativ care imită textile sau piele..

Zid de cărămidă în interior

 • O partiție din cărămidă oferă loc imaginației. După tencuială, poate fi lipit cu tapet sau vopsit cu vopsele dispersabile în apă și alte compoziții compoziționale.

 • Dacă se dorește, se construiește un cadru la suprafață pentru finisarea cu foi de gips-carton. Dar mulți părăsesc zidurile în forma lor naturală, unde cineva este ghidat de componenta economică, iar cineva găsește zidaria destul de romantică.
 • Paravanele din cărămizi de silicat vopsite cu vopsea albă groasă arată deosebit de frumoase. Acestea sunt transformate din materiale obișnuite de construcție într-o idee de design elegantă și modernă..

Un perete de cărămidă are următoarele avantaje:

 • materialul vă permite să scăpați de procesul laborios și de costurile financiare. Este ușor să obțineți un aspect boem al peretelui – aici este suficient să-l tratați cu o impregnare specială. Rapid, ușor și ieftin;
 • textura naturală și textura cărămizii conferă expresivitate camerei. După amorsare, suprafața poate fi vopsită în nuanța dorită sau lăcuită. Peretele în relief va deveni un punct culminant al oricărui interior;
 • pe fundalul unui perete de cărămidă aspră, mobilierul de culori deschise iese în evidență în mod avantajos. Fotografiile și fotografiile monocrome arată spectaculos. Articolele decorative monocromatice (vaze, lumânări etc.) plasate în nișe sau pe rafturi vor adăuga eleganță camerei..

În mod ciudat, zidăria din clincher va umple spațiul cu confort. Secretul stă în nuanțele, accesoriile și iluminarea potrivite.

Cu toate acestea, cu toată originalitatea și simplitatea simultane, o astfel de suprafață are mai multe dezavantaje:

 • nu trebuie să lăsați toți pereții și pereții despărțitori din cărămizi în forma lor naturală. În loc de interiorul spectaculos așteptat, puteți obține un subsol;
 • praful și alți contaminanți se adună în cusături și, prin urmare, nu este recomandat să lăsați o suprafață netencuită pe partea de lucru a zonei de bucătărie;
 • prezența unei partiții din cărămidă necesită iluminare bine organizată.

Rezumând, se poate observa că așezarea unei partiții din cărămidă este cea mai bună soluție. Materialul rezistent la umezeală, durabil și refractar poate rezista la sarcini grele. O varietate de forme, dimensiuni și nuanțe vă permite să întruchipați aproape orice idee pentru distribuția spațiului și designul interior.

About the author