Pictura de perete DIY

Oamenii au crezut întotdeauna că pictura pe perete este o modalitate excelentă nu numai de a vă decora casa, ci și de a atrage fericirea, liniștea și norocul. Această direcție de proiectare nu și-a pierdut relevanța, mai degrabă, dimpotrivă, pictura murală artistică devine din ce în ce mai populară astăzi. Acest lucru este de înțeles – designul original al spațiului înconjurător este capabil să transforme camera, să o umple cu căldură, frumusețe și confort..

Conţinut:

Cum a început totul

Pictura decorativă de perete este asociată cu apariția fresce. În traducere din italiană „frescă” înseamnă „proaspăt”. Tehnica a implicat aplicarea vopselelor diluate cu apă de var pe tencuiala umedă (proaspătă). Această metodă a făcut posibilă obținerea unor tablouri durabile care nu au pierdut strălucirea culorilor de-a lungul secolelor.

.

Fresca a fost răspândită în Roma și Grecia în mileniul II î.Hr. Arta Egee a fost populară în rândul elitei și a fost considerată cea mai bună metodă pentru decorarea pereților și a tavanelor. Tehnologia unică a muncii a păstrat creațiile stăpânilor antici până în prezent și a povestit despre credințele, obiceiurile și tradițiile strămoșilor lor.

A fost descrisă mai întâi succesiunea creării unei picturi murale curate Cennino Cennini (1447). Imaginea a fost aplicată pe tencuială cu pulbere de ocru sau cărbune. Numai oamenii bogați și-ar putea permite o astfel de frumusețe: pictura de artă este un proces laborios care necesită îndemânare ridicată și recompensă adecvată.

Astăzi, pictura pe pereți din interior a devenit mai accesibilă, dar încă nu poate fi numită o plăcere ieftină. Artizanatul este considerat cel mai bun mod de a crea un interior exclusiv care nu are analogi. Varietatea stilurilor și genurilor garantează rezultate uimitoare – fascinante și realiste.

Tehnica de aplicare: soiuri

Conceptul de „pictare a pereților unei camere” include multe modalități de aplicare a imaginilor. Se obișnuiește să distingem 2 tipuri principale: tehnici tradiționale și moderne, care la rândul lor sunt împărțite în mai multe subspecii.

Clasici nepieritoare

Pictura tradițională de perete este o lucrare monumentală realizată manual, fără utilizarea aparatelor moderne. În plus față de frescele menționate mai sus, tehnicile tradiționale includ:

  • encaustic – aplicarea de ceară topită sau vopsele de ulei pe tencuială. Deși o altă opțiune este mai des utilizată – imaginea este aplicată pe o pânză sau un panou de lemn, apoi lipită de perete;

  • alsecco tradus din italiană „uscat”. Această tehnică de vopsire a pereților implică aplicarea unui amestec de vopsea pe tencuiala uscată. Vopselele s-au măcinat pe ouă cu adaos de var și clei vegetal amestecat cu soluții de tempera, acrilic și ulei;
  • sgrafitto se traduce prin „zgâriat”. Procedura este tehnologic destul de complicată – peretele este acoperit mai întâi cu grund negru și apoi alb. Desenul este răzuit pe pământ alb până când apare un fundal negru. Tehnica a fost inventată de grecii antici și s-a răspândit în timpul Renașterii..

Realizări ale secolului actual

Variațiile moderne nu sunt mai puțin interesante, dar mai diverse..

  • grisaille tradus din franceză „gri”. Particularitatea este că desenul este realizat într-o paletă de toate nuanțele de gri – aceasta conferă compoziției o orientare sculpturală;
  • desen pe tencuială decorativă. În acest caz, înainte de a începe lucrul, pereții sunt finisați pentru a da volumul necesar. Imaginea de pe perete, prelucrată în acest fel, arată ca una reală – „vie” și „respirație”;

  • pictura acrilica pereții sunt neobișnuit de solicitați datorită aplicării și uscării rapide, a capacității de a transmite jocul luminii și al tonurilor;
  • vopsele vizibile și invizibile străluceste în întuneric și atrage atenția tuturor. Tehnica permite utilizarea amestecurilor de coloranți cu adăugarea de particule sidefate și de acumulare a luminii care strălucesc în ultraviolet – spectacolul este cu adevărat fascinant;
  • graffiti – o tehnică familiară pentru mulți, care implică utilizarea conservelor de aerosoli cu vopsea;
  • pictura pe vinil – una dintre cele mai recente evoluții, iubită de mulți pentru simplitatea și rentabilitatea sa. Ornamentul, care este aplicat pe tapetul de vinil, aduce suflarea dorită de noutate în atmosfera familiară și, cu o abordare competentă, devine principalul decor al interiorului..

Pictura cu șablon

Întrebare cat costa pictura pe perete – primul lucru care îi îngrijorează pe cei care doresc să decoreze casa cu tablouri „vii”. Costul depinde de mulți factori: complexitatea desenului, tehnica de aplicare, dimensiunea compoziției, parcela aleasă.

În medie, un ornament va costa de la 2.000 la 15.000 de mii de ruble. pe metru pătrat, schițe de peisaj – de la 6.000 la 30.000 de mii de ruble. pe metru pătrat, compoziții care înfățișează animale și oameni – de la 20.000 la 60.000 de mii de ruble. pe mp.

Dacă doriți să creați singur, atunci șabloanele pentru vopsirea pereților vă vor ajuta. Acesta este un mod ușor și accesibil de a decora o cameră cu margini, frize, ornamente și flori. Există un număr mare de șabloane gata făcute pentru pictură la vânzare, dar dacă doriți ceva neobișnuit și întotdeauna într-o singură copie, atunci puteți face șabloanele singur. Este suficient să luați o foaie de plastic sau carton gros, să desenați contururile modelului dorit și să tăiați.

Rămâne doar să fixați șablonul pe perete și să-l vopsiți cu o perie specială pentru șablon și vopsele cu dispersie de apă sau latex. Șabloanele unice sunt potrivite pentru crearea de modele cu o singură culoare, în timp ce utilizarea mai multor nuanțe necesită un șablon multiplu format din mai multe părți..

Pictura pe perete cu imagini cu șablon este deosebit de solicitată atunci când decorați camere pentru copii. Subiectul poate fi oricare, în funcție de vârstă, sex și preferințe ale copilului. S-a dovedit că formarea gustului începe în copilărie – înconjoară bebelușul cu povești luminoase, interesante și informative, care stimulează dezvoltarea imaginației și va crește pentru a fi bun, inteligent și talentat.

Pictura de artă DIY

În primul rând, trebuie să decideți locația desenului și să cumpărați materiale pentru lucru. Dacă alegerea unei zone pentru experimente suculente depinde doar de dvs., atunci vopselele și periile ar trebui achiziționate, ținând cont de recomandările profesioniștilor.

Deci, vopselele acrilice sunt optime, care sunt lăcuite și mate. Nu sunt toxice, se usucă rapid și sunt rezistente la stres mecanic (schița creată este permisă să fie spălată, dar fără fanatism – dacă aveți o diligență specială, puteți șterge orice).

Periile acrilice trebuie achiziționate cu peri artificiali. De dorit de diferite dimensiuni, care vă vor ajuta să alegeți cea mai bună opțiune pentru un frotiu, în funcție de sarcini

.

Etapa următoare – pregătirea suprafeței. Peretele este chit pentru o netezime perfectă – nu ar trebui să existe umflături și depresiuni. Apoi, este vopsit cu vopsea albă, adică albă, și nu colorat – altfel vom obține un model decolorat cu pete. Înainte de a aplica modelul direct pe perete, nu va fi de prisos să elaborați secvența schițării detaliilor pe hârtie.

Desenați un contur cu creioane colorate, dacă folosiți un creion simplu, atunci sub influența vopselelor acrilice se va estompa și în loc de un peisaj pitoresc, va apărea în fața noastră un „daub” artistic. Schițați de la detalii mari la mici, adică desemnați mai întâi elementele principale, apoi completați-le cu altele secundare

.

De asemenea, este necesar să pictați desenul în etape – lăsați-vă să vă odihniți. Intervalele vă vor ajuta nu numai să vă păstrați setea de creativitate, dar veți vedea și greșeli minore și neajunsuri. Vopseaua se aplică de la părți mari la părți mici, de la tonuri deschise la mai întunecate.

Pasul final – lacuire. Deși procedura nu este obligatorie pentru vopselele acrilice, este mai bine să asigurați și să fixați în siguranță capodopera creată, dar atunci când utilizați acuarele și guașa, acoperirea cu lac este extrem de necesară! Lacul se aplică cu atenție cu un pistol de pulverizare în mai multe straturi subțiri. Acum eforturile dvs. sunt protejate în mod fiabil de influența prafului și a timpului, trebuie doar să ștergeți splendoarea creată cu o cârpă umedă din când în când..

Pictura artistică de perete este o activitate interesantă care necesită inspirație și responsabilitate specială. Încercați să puneți o bucată de suflet în lucrare, iar apoi rezultatul va încânta ochiul și va umple spațiul cu o dispoziție specială, festivă..

About the author