Mașină de frezat cu patru laturi

Mașină de frezat lemnul cu patru fețe este destinat frezării simultane plane și profilate a scândurilor, grinzilor și pieselor de prelucrat de diferite tipuri (acest instrument este denumit în mod popular „pe patru fețe”, nu ne vom abate de la tradiții). Acest instrument are propriile sale caracteristici și caracteristici, despre care vom vorbi …

Cele mai comune modele pe patru fețe sunt C26-2M, C25-2A, C25, C16-2A. La mașina de tip C16-2A, acestea funcționează cu dulapuri, plinte, tâmplărie și materiale similare. Primele trei mașini prelucrează pardoseala (scândurile), precum și grinzile pentru rame de ferestre și uși.

Cuprins

Configurarea unei mașini pe patru fețe

O mașină de lemn cu patru fețe este un pat din fontă pe care se află o masă, mecanisme de tăiere și alimentare care acționează un motor electric.

Înainte de a începe lucrul, trebuie să instalați un cuțit sau un tăietor ascuțit. După aceea, pe baza piesei în sine, mașina este configurată (rigle, cleme, alimentator etc.). Mecanismul de prindere trebuie instalat astfel încât blocul să treacă cât mai liber posibil și să nu vibreze. Rolele superioare sunt poziționate astfel încât blocul să poată trece sub ele atunci când sunt coborâte..

După ce vă asigurați că mașina este configurată, este necesar să treceți mai multe blocuri de testare prin ea. Datorită acestui fapt, vă veți asigura cu siguranță că aparatul este configurat corect și, chiar dacă acest lucru nu este cazul, atunci nu veți strica piesa de prelucrat de care aveți nevoie. Piesele de prelucrat trebuie alimentate cap la cap. Mai întâi, tăiați piesele scurte în multipli de lungime, după care puteți începe tăierea.

Principalele probleme și eliminarea lor:

– Suprafață neuniformă. Un defect este posibil datorită reglării necorespunzătoare a arborilor cuțitului și / sau vibrațiilor mașinii;

– Manere pe lateral. Acest defect indică o reglare incorectă a clemelor sau prelucrarea pieselor îndoite;

– Profil distorsionat – instalare incorectă a cuțitelor / frezelor pe capete verticale;

– Nepotrivire între canelură și creastă. Acest defect se formează din cauza instalării inexacte sau a ascuțirii frezelor..

Două reguli de siguranță de bază – nu lucrați pe mașină fără o protecție, nu urcați în mașină în timpul funcționării (curățați, reglați etc.).

Tipuri de freze, sau cum și cu ce să lucrați …

Înainte de instalare, cuțitele și frezele trebuie să fie perfect ascuțite și bine echilibrate. Fixați uniform pe arbore, strângeți șuruburile alternativ, începând din centru.

Există patru tipuri de freze – plug-on și capăt, dintr-o singură piesă și compozit. Pentru lucrul cu piese de tâmplărie, de obicei se folosesc tăietori de coajă și compuși. În timpul reglării frezelor, parametrii sunt salvați, iar la sfârșitul ascuțirii profilul nu se modifică. Diametrul tăietorului – 80-180mm.

Pentru a realiza o frezare lină, utilizați freze cilindrice cu un diametru de 80-140mm, înălțime – 40-260mm, cu patru cuțite.

Pentru caneluri și creste perfecte, utilizați freze de sus-spate. Cu acest tip de freze, se aleg caneluri cu lățimea de 4-12, într-o placă cu grosimea de 28 și 36 mm.

Discurile de atașare și frezele pentru sloturi cu inserții brazate sunt ideale pentru:

– Șanțuri longitudinale și transversale dreptunghiulare;

– Lemn lipit.

Frezele sunt completate de inserții de oțel sau de carbură de mare viteză.

Pentru frezarea lină, se folosesc de obicei freze, care au de la 4 la 8 incisivi. Avantajele frezelor față de cuțite – instalare rapidă și ușoară, nivel sporit de siguranță (spre deosebire de cuțite).

Funcționarea unei mașini de frezat cu patru laturi

Unsoare

– Este necesar să ungeți angrenajele reductorului mașinii în fiecare trimestru (adică la fiecare 3 luni) cu ulei AK-Yu;

– Rulmenții cu bile sunt lubrifiați cu grăsime US-2 la aceeași frecvență;

– Bucșe și rulmenți liniști – fiecare schimbare cu ulei solid US-3;

– Șuruburile de reglare sunt lubrifiate cu unsoare US-2 în fiecare lună;

– Ungeți lunar ghidajele de etrier IM-45.

Reglarea mașinii cu patru fețe

Când reglați mașina la grosimea necesară a materialului, suportul cu rolele superioare, precum și suportul capului tăietor superior, trebuie setate în înălțime folosind roțile de mână, rolele de presiune – folosind șuruburile. Folosiți axul vertical stâng și clemele laterale pentru a regla lățimea..

Reglarea la profilul dorit se realizează prin instalarea cuțitelor de profil pe capete.

Reguli de bază pentru configurarea unei mașini cu patru fețe:

– Setați marginea mesei din față și rolele inferioare de sub masă, la o grosime egală cu stratul de lemn de îndepărtat;

– Rolele superioare sunt setate în funcție de grosimea piesei de prelucrat (rezerva de presiune este de 5 mm);

– Cuțitele din față sunt instalate la nivelul mesei din spate;

– Rolele superioare și rolele de presiune reglează lățimea și grosimea piesei de prelucrat. La role, rezerva de presiune este de 5 mm, la cele de prindere – 15-20mm;

– Gardul de ghidare este instalat la o distanță de 3-4 mm de capul vertical (păstrați unghiul 90 în raport cu rolele inferioare);

– Efectuăm alinierea finală a capetelor cuțitului.

Ce ar trebui să furnizeze mașina după reglare:

– rectitudinea marginilor laterale (verificați cu o sondă, rata admisibilă este de 0,2 pe metru);

– paralelismul muchiilor opuse (verificați cu un etrier, viteza admisă 0,3);

– perpendicularitatea marginilor adiacente (verificați cu o sondă, toleranța de la 0,15 la 0,1 m);

– uniformitatea grosimii barei.

Mașină cu patru fețe fă-o singur

O mașină de cherestea pe patru fețe de înaltă calitate, care îi va oferi proprietarului o plăcere de utilizare și va aduce un minim de bătăi de cap, este destul de costisitoare. O parte semnificativă a oamenilor preferă să facă o mașină pe patru fețe de casă. Nu trebuie să fii un super profesionist pentru a crea o mașină DIY pe patru fețe. Deci, să aruncăm o privire mai atentă – în ce etape constă fabricarea mașinii?.

Instrucțiuni

Etapa finală. Atașați motorul la platforma Z și așezați platforma în cadru. Proiectarea noastră este aproape completă. Rămâne să conectăm motoarele electrice și să rulăm programul.

Vă aducem în atenție videoclipul „Cum să asamblați o mașină cu patru fețe”.

Mașini de la furnizori renumiți – asigurarea calității

“DIOS” – echipamente și componente pentru prelucrarea lemnului

Grupul comercial și industrial „Marketlis-DIOS” oferă clienților echipamente de înaltă calitate pentru prelucrarea lemnului de la producători renumiți din lume de mai bine de 17 ani. Din 2002, această companie funcționează ca o structură separată și furnizează mai mult decât cu succes producătorilor ucraineni echipamente de înaltă calitate și necesare: mașini pentru prelucrarea lemnului, echipamente și unelte pentru prelucrarea lemnului etc..

Compania participă anual la expoziții tematice mondiale. Cunoașterea celor mai recente inovații și realizări în domeniul său, precum și mulți ani de experiență, permit companiei să concureze cu furnizori europeni cunoscuți.

OOO "Negociant negociabil-casă de tranzacționare"

OOO "Negociant negociabil-casă de tranzacționare" și-a început existența pe piața prelucrării lemnului în 1997. Astăzi această companie este unul dintre liderii în furnizarea de echipamente europene pentru prelucrarea lemnului pe piața rusă..

Printre clienții Torgovy Dom LLC se numără companii și fabrici de mobilier cunoscute din Belarus și Rusia, cu care sa stabilit o relație de încredere.. "Negociant negociabil-casă de tranzacționare" este un dealer de peste o sută de producători de echipamente europene și rusești.

Compania nu doar furnizează echipamente, ci și consultă, oferă soluții tehnice finale și oferă și servicii pentru instalarea, punerea în funcțiune și întreținerea echipamentelor..

Grupul de companii Global Edge

Expresia „Global Edge” a apărut în 1991. Acesta este probabil cel mai faimos grup de companii de pe piața rusă. Global Edge sunt pionierii care au fost primii care au adus echipamente de înaltă calitate pentru prelucrarea lemnului în Rusia în anii ’90..

Ferăstraie cu bandă, mașini americane pe 4 fețe, echipamente europene de producție în serie și alte echipamente sunt toate creditate la Global Edge..

Compania are multe premii serioase, printre care: competiția din întreaga lume „Pădurea rusă”, „Liderul prelucrării lemnului”, „Cele mai bune întreprinderi rusești”, „Cel mai bun furnizor 2005”, „Standardul european”, în toate aceste competiții compania a luat primul loc.

Preț pentru freză cu patru părți

Am examinat deja cum să facem o mașină cu propriile noastre mâini. Cu toate acestea, dacă aveți posibilitatea de a cumpăra o mașină gata făcută, este mai bine să alegeți această opțiune. Pentru o mașină cu patru fețe, prețul este destul de divers și este în gama de prețuri – 400.000-1.000.000 ruble. Prețul cuțitelor pentru o mașină cu patru fețe începe de la 220 de ruble. Puteți cumpăra o mașină second-hand sau o mașină fabricată în China – dar efectul nu este deloc același. Cele două opțiuni cele mai optime sunt să cumpărați sau să o faceți singur.

About the author