Instalarea unei toalete suspendate

Un decor excelent și un detaliu extraordinar în proiectarea unei băi va fi achiziționarea unei toalete suspendate. Acest dispozitiv nu ocupă mult spațiu și, cu abordarea corectă a instalării, va dura destul de mult. Cum să alegi o toaletă suspendată, cum să instalezi acest dispozitiv, să vorbim mai departe.

Cuprins:

Dispozitivul și designul unei toalete suspendate

O toaletă suspendată este o structură formată dintr-un castron și o cisternă, care sunt plasate într-o stare suspendată..

Un vas din porțelan acționează ca un bol. Singura diferență dintre o toaletă suspendată la perete și o toaletă cu podea este tipul de accesoriu care se execută lateral..

Toaletele suspendate sunt standard. Dimensiunile vasului de toaletă suspendat:

 • lungime: 50-60 cm;
 • lățime: 30-40 cm;
 • inaltime 35-45 cm.

Sistemul de toaletă suspendat se caracterizează prin prezența unui sistem de spălare ascuns, care constă dintr-o cisternă. Se află în spatele partiției și are următoarele caracteristici:

 • dimensiune mică, grosime 80-120 mm;
 • butonul de pornire este situat lateral;
 • are o bază din plastic, echipată cu izolație termică, care previne formarea condensului.

Volumul standard al rezervorului este de 8-10 litri. Pentru a instala o cisternă, aveți nevoie de țevi, accesorii, un buton de spălare lateral și o placă de spălare.

Unele toalete oferă o instalație de spălare, care se realizează datorită prezenței presiunii ridicate în jetul de apă. Un astfel de sistem constă dintr-un buton special care are o conexiune la sistemul de alimentare cu apă..

Fotografie de toaletă suspendată:

Avantajele instalării unei toalete suspendate

1. Un vas de toaletă suspendat economisește spațiu în baie, deoarece are o cisternă încorporată și nu necesită o liniuță mare de la perete pentru instalare.

2. Rezistența ridicată a vasului de toaletă nu va permite vasului să se rupă chiar și atunci când este suspendat.

3. Datorită poziției suspendate a toaletei, podeaua de sub toaletă este ușor de curățat..

4. O varietate de tipuri vă vor permite să alegeți un vas de toaletă în raport cu preferințele materiale și individuale.

5. Despre toaleta suspendată, recenziile caracterizează acest dispozitiv ca un articol convenabil, fiabil și durabil.

6. Vasele de toaletă suspendate respectă pe deplin standardele sanitare și igienice.

Soiuri de vase suspendate de toaletă

În funcție de dimensiune, vasele de toaletă suspendate sunt împărțite în:

 • mici, a căror lungime nu depășește 550 mm, sunt instalate în băi mici, economisind semnificativ spațiu;
 • medii, cu lungimea de până la 600 mm, sunt cele mai populare, deoarece sunt excelente pentru instalare în orice locație;
 • mare, de până la 700 mm, instalat dacă există persoane în vârstă sau cu dizabilități în casă.

În ceea ce privește designul, se disting vasele de toaletă:

 • tip montat pe perete – cadrul este fixat pe perete și pe podea;
 • tip colț – atașat la un anumit unghi doar de perete, economisind semnificativ spațiu.

În funcție de formă, se disting vasele de toaletă:

 • rundă,
 • dreptunghiular,
 • pătrat,
 • oval.

Fixarea unei toalete suspendate

Există două moduri de a atașa o toaletă suspendată:

 • folosind un sistem de instalare gata făcut,
 • șapă de beton.

Prima opțiune este mai scumpă, dar mai puțin complicată. Sistemul complet de instalare constă dintr-un cadru de oțel care este atașat la perete și la podea. Pentru fixarea cadrului, se utilizează patru puncte: două sunt situate pe perete și două sunt pe podea..

Sistemele mai scumpe oferă posibilitatea de a alege lățimea punctului și reglarea.

O astfel de instalație este instalată la o distanță de 15-18 cm de perete. Kitul include:

 • vasele de toaletă,
 • scurgerea rezervorului,
 • panourile cu butoane de culoare,
 • cisternă de scurgere ceramică deschisă,
 • sisteme de instalare.

Instalarea unei toalete suspendate, fără instalare gata făcută

Pentru a instala singur toaleta, fără a utiliza elemente de fixare gata făcute, trebuie să aveți:

 • două tije filetate, al căror diametru este de 2 cm, iar lungimea este de 50-80 cm;
 • patru nuci, patru șaibe;
 • 40 de litri de masă de beton marca M 200;
 • mai multe foi de placaj;
 • șuruburi pentru lemn.

Pentru a conecta o toaletă suspendată aveți nevoie de:

 • cuplaj dreptunghiular de scurgere;
 • țeavă de canalizare din plastic cu diametrul de 1,10 cm;
 • izolant de silicon.

Instrucțiuni pentru efectuarea lucrărilor pregătitoare înainte de instalarea unei toalete suspendate:

1. Începeți lucrările de instalare instalând manșonul de scurgere. Acest proces va ajuta la determinarea înălțimii vasului de toaletă..

2. Dacă înălțimea este prea mare, cuplajul poate fi tăiat. Dacă înălțimea este insuficientă, se adaugă o secțiune a conductei de canalizare.

3. Măsurați distanța plăcilor pentru construcția cofrajului. Măriți distanța de câțiva centimetri pentru spațiul pentru cap.

4. Folosind o măsurătoare cu bandă, ar trebui să măsurați intervalul dintre punctele de fixare ale elementelor de fixare. Distanta standard – 20 cm.

5. După efectuarea măsurătorilor, transferați datele pe foile de placaj pentru fabricarea panoului de cofraj. Ca material pentru scut, PAL, placaj sau alte plăci sunt potrivite.

6. Verificați din nou corectitudinea măsurătorilor..

7. Tăiați tijele filetate. Lungimea tijelor este distanța dintre punctul final de penetrare în perete, distanța dintre perete și toaletă, lungimea de instalare a toaletei și capătul pentru strângerea piulițelor.

8. Există două moduri de a atașa tijele:

 • fixarea pe perete, care se efectuează cu o șaibă și o piuliță m 20, simplitatea și versatilitatea acestei metode o fac mai populară, pentru a atașa tija, trebuie doar să găuriți o gaură în perete, să puneți pe șaibă și strângeți piulița, această metodă este potrivită pentru orice perete;
 • dacă nu există acces la exteriorul peretelui, fixați tija cu adeziv sau cu un instrument special, cum ar fi o „ancoră chimică”, Prăjiți o gaură în perete, a cărei lungime minimă este de 14 cm, curățați-o de praf, umpleți cu lipici și instalați tija, această metodă este potrivită pentru pereți, din beton, cărămidă, blocuri de spumă, lemn,

9. După asamblarea cofrajului, se obține o structură formată din trei panouri, care are găuri pentru instalarea tijelor..

Sfat: Înainte de fixarea panourilor de cofraj, orificiul de evacuare a manșonului trebuie închis cu o pungă de plastic, astfel încât betonul și murdăria să nu pătrundă în sistemul de drenaj..

10. Corectitudinea asamblării panourilor din lemn este verificată de nivelul clădirii. Pentru a face cofrajul mai stabil, instalați tijele și strângeți piulițele.

11. Încercați vasul de toaletă, așezându-l în locația viitoare, după finalizarea construcției cofrajului. Dacă există neajunsuri, nu este prea târziu să le remediem..

Sfat: Pentru a lăsa un loc pentru conectarea toaletei după turnarea cofrajului cu beton, o tijă mică dreptunghiulară de spumă trebuie atașată la tijă.

12. După finalizarea lucrărilor pregătitoare, treceți la turnarea betonului. Pentru a pregăti o soluție de beton pentru o parte de ciment, luați două părți de nisip, trei părți de moloz și o șaptime de apă.

Sfat: Este recomandat să adăugați puțin săpun lichid pentru a face ca betonul să cadă cu ușurință la suprafață în apă..

13. Pentru plasarea betonului, utilizați o mistrie, instalați în porțiuni mici. Nivelarea treptată a suprafeței.

14. Tijele pentru instalarea toaletei trebuie, de asemenea, acoperite cu polietilenă, astfel încât betonul să nu cadă pe ele..

15. Pentru compactarea betonului, utilizați o tijă lungă, cu care străpungeți treptat suprafața turnată, acordați atenție locurilor din colț.

16. După turnarea cofrajului, trebuie să treacă 7-10 zile înainte de îndepărtarea acestuia..

17. Utilizați o ondulație din PVC flexibil pentru a conecta cisterna. Introduceți-l în orificiul toaletei, fixați-l cu etanșant.

18. Fixați conducta în această poziție și lăsați timp de 24 de ore pentru ca siliconul să se usuce complet..

Instalarea unei toalete suspendate

1. Pentru a realiza o etanșare fiabilă a îmbinării dintre vasul de toaletă și inelul de cauciuc, aplicați silicon pe tot perimetrul acestor dispozitive.

2. Așezați toaleta pe tije și strângeți piulițele.

3. Așteptați 12 ore pentru ca etanșantul să se vindece..

4. Conectați toaleta la canal.

5. Instalați capacul toaletei.

6. Pentru finisarea lucrărilor de finisare pe baza de beton, utilizați orice materiale rezistente la umiditate..

Instalarea unei toalete suspendate cu instalare

Majoritatea cadrelor pentru toalete suspendate permit reglarea înălțimii. Înainte de a începe instalarea, trebuie efectuate măsurători și marcaje. Înainte de instalare, se recomandă studierea instrucțiunilor, care indică de obicei intervalul dintre cisternă și podea. Valoarea medie a acestei distanțe este egală cu un metru..

Înainte de a începe lucrările de instalare, aveți grijă la ieșirea canalelor de canalizare și a apei. Cadrul este fixat cu șuruburi de ancorare. Sunt capabili să o fixeze într-o singură poziție și să asigure imobilitatea structurii..

Când instalați cadrul pe o podea din lemn, ar trebui să utilizați cele mai puternice șuruburi pentru lemn.

Înainte de a repara instalația, uniformitatea structurii trebuie măsurată din nou. Folosiți un nivel normal pentru a nivela cadrul. Măsurați partea din față, din spate, de sus și de jos. Pentru a asigura setările corecte, utilizați știfturi și tije care pot atașa temporar cadrul la perete.

Înălțimea bolului este selectată în conformitate cu parametrii individuali ai oamenilor care trăiesc. Înălțimea medie, care este optimă pentru un adult mediu, este de 400 mm.

Pentru a conecta toaleta, utilizați un furtun flexibil, pentru a vă conecta la alimentarea cu apă, utilizați un furtun metalic pentru a asigura fiabilitatea și durabilitatea conexiunii.

Sfat: Închideți supapa de la cisternă în timp ce conectați toaleta la alimentarea cu apă.

Pentru decorarea exterioară, utilizați orice materiale care trebuie să fie impermeabile..

Nu blocați accesul la rezervorul de scurgere pentru a efectua în orice moment lucrări preventive sau de reparații..

Video de instalare a toaletei suspendate:

About the author