Cum se alege un tăietor manual de gresie – Sfaturi pentru gresie

Sfaturile care vor fi date în acest articol sunt simple și nu sunt complicate, dar în orice caz vă vor asigura împotriva unei achiziții proaste. La urma urmei, cu cât știți mai multe despre instrument, caracteristicile și subtilitățile acestuia, cu atât vă va fi mai ușor să îl alegeți. Citim și ne jucăm la mustață. Deci, un cuvânt către stăpân!

Conţinut:

Taietor de tigla cu “balerina” – pentru frumusete sau folos

Un tăietor de țiglă este un instrument conceput pentru tăierea plăcilor de până la 1,5 cm grosime. Un tăietor special pentru țiglă este folosit pentru tăierea plăcilor de perete, cu o lungime de cel mult 40 cm. Unele tăietoare de țiglă au o balerină, care este concepută pentru a tăia găuri. În principiu, la prima vedere, acesta este un lucru destul de util și necesar, dar nu vă grăbiți să vă bucurați. Experiența arată că această „balerină” practic nu își îndeplinește funcțiile în mod corespunzător pe coșurile ieftine de țiglă. Tileri cu experiență susțin că nici designul acestui „bonus” nu este pe deplin gândit. Și dacă aveți nevoie de un tăietor de țiglă cu balerină, atunci cumpărați tăietori de țiglă profesioniști de la producători cunoscuți.

Merită menționat faptul că toate tăietoarele de țiglă, fără excepție, au un mic dezavantaj. Rezidă în faptul că acestea nu se taie de pe marginile plăcii, de exemplu – 4-5mm. În acest caz, se folosesc de obicei un tăietor de țiglă cu apă, o râșniță sau șlefuitoare speciale..

Alegerea unui tăietor manual de țiglă este un moment crucial în care nu există fleacuri. Deci, să ne dăm seama exact ce trebuie să căutăm atunci când alegem un tăietor de țiglă bun și de calitate. Și ce tăietor manual de țiglă să alegeți depinde de dvs..

"Tăietor manual pentru țiglă" – videoclip despre acest subiect

Cum să alegeți un tăietor manual de țiglă – evidențiază

Rezistența cadrului

Amintiți-vă că un cadru slab nu va putea face față nici măcar cu o cantitate medie de muncă și va eșua foarte repede. Acordați atenție grosimii metalului patului. Rigiditatea bazei este primul semn al unui tăietor de țiglă de calitate. În caz contrar, vibrațiile pot apărea atunci când placa este crăpată și pur și simplu se va deteriora. Cu cât mânerul este mai strâns, cu atât este mai puternică maneta. Acest lucru este important mai ales dacă lucrați cu gresie porțelanată..

Lungimea sculei

S-ar părea că lungimea este partea cea mai inofensivă. Dar are și propriile nuanțe. Nu ar trebui să cumpărați un tăietor scurt. Dacă cumperi pentru tine, nu economisi bani. Plătiți puțin și aveți un tăietor de faianță versatil care funcționează atât pentru faianță, cât și pentru pardoseală. De asemenea, un tăietor de țiglă spațios va fi foarte util atunci când așezați dale în diagonală. Există o altă modalitate – de a tăia cu un polizor. Dar va fi mult praf în cameră. Dacă renovarea are loc într-o clădire nouă, atunci este în regulă, dar dacă într-o clădire rezidențială? Gândește-te la asta din timp.

Alergare usoara

Aproape toate frezele de țiglă de calitate au rulmenți speciali care asigură netezimea necesară. Dar dacă cumpărați un tăietor de țigle fără rulmenți, aveți grijă, pentru că îl puteți verifica numai la locul de muncă sau prin încrederea într-un brand cunoscut..

Asigurați-vă că testați tăietorul de țiglă, tăiați câteva plăci. Alunecarea trebuie să fie netedă, plăcile să se rupă numai de-a lungul liniei trasate.

Dacă tăietorul de țiglă s-a dovedit bine – nu ezitați să cumpărați. Costurile se vor achita la primul loc de muncă – atunci profitul net va dispărea.

Caracteristici ale tăietorului manual de țiglă

Partea principală a tăietorului manual de țiglă este roata tăietorului din oțel carbură. Când devine plictisitor, calitatea tăierii scade semnificativ. Rola nu este ascuțită, poate fi înlocuită doar. Multe tăietoare de țiglă sunt echipate cu o riglă pivotantă care poate fi utilizată pentru tăierea plăcilor sub un unghi.

Frezele de țiglă de marcă de calitate au setări suplimentare care sunt necesare pentru a regla grosimea materialului. Datorită acestui fapt, este posibil să se limiteze deplasarea picioarelor despicate, ceea ce, la rândul său, previne prăbușirea marginii chiar și în timpul tăierii diagonale. Cu toate acestea, un tăietor manual de țiglă bun este foarte scump, așa că nu vom lua în considerare cât costă un tăietor manual de țiglă de mărci cunoscute..

Freze de țiglă de calitate de la producători renumiți

Pentru un tăietor manual de țiglă, prețul poate diferi nu numai din cauza calității, deoarece marca joacă un rol destul de mare, care afectează direct prețul. Luați în considerare cei mai renumiți producători de tăietori de țiglă.

Mașini de tăiat faianță de la Germans Boada, S.A., RUBI

În 1951, unii dintre frații Boada au inventat o mașină manuală de tăiat mozaic. Din acel moment s-a născut germanii Boada. Numit RUBI, acest instrument nou a fost primul pas în dezvoltarea companiei. Accentul principal al companiei este pe producția de echipamente pentru așezarea ceramicii și a altor materiale. Toate structurile întreprinderii sunt echipate cu cele mai noi tehnologii și sunt în continuă modernizare, ceea ce permite nu numai să producă produse de înaltă calitate, ci și să proceseze și să trimită comenzi la timp.

Tăietor manual de țiglă RUBI TM-70

Tăietorul de țiglă are un separator reglabil de mare putere. Ideal atât pentru plăci ceramice, cât și pentru gresie porțelanată (inclusiv extrudare). Separatorul poate fi fixat de la 6 la 21 mm. Tăietorul pentru țiglă are ghidaje cromate solide, ceea ce confirmă încă o dată calitatea sa înaltă. Există un opritor lateral pentru tăierea din nou în unghi drept și 45. Freze cu role – 8-22mm. Excelent pentru ceramica de format mare.

Acest tăietor de țiglă s-a dovedit a fi bine în raportul preț-calitate. Gama de freze de faianță Rubi este destul de mare, dar am considerat unul dintre modelele populare recomandate de faianțele cu experiență.

Gama de preț pentru tăietorul de țiglă Ruby este destul de mare – există modele relativ ieftine (manuale) pentru câteva mii și există modele profesionale (electrice) – 12-25 000 ruble.

Freze manuale Matrix

Matrix este renumit ca producător profesionist de echipamente pentru construcții. Una dintre direcțiile principale ale companiei este fabricarea și vânzarea tăietorului manual și electric de țiglă. Unul dintre modelele populare (în ciuda simplității sale) este tăietorul manual de șine Matrix 600 și 500mm. Luați în considerare prima opțiune.

Freză cu șină Matrix 600mm

După cum sugerează și numele, tăietorul de țiglă are o lungime de tăiere de 600 mm, cu o singură șină de ghidare. Sina este o grindă I din aliaj de oțel. Tăietorul pentru țiglă are un mecanism cu rulmenți cu bile care acționează căruciorul sculei, care este acoperit de o șină pe ambele părți. Circumferința de prindere este reglată cu șuruburi speciale, datorită cărora se realizează nu numai absența completă a jocului, ci și stabilitatea maximă în timpul tăierii. O bună aderență a mingii la șină este obținută datorită unei acoperiri speciale, care împiedică și alunecarea căruciorului în timpul funcționării. O atenție deosebită este acordată mișcării foarte ușoare a mânerului, ca să spunem așa, „cipul” tăietoarelor de țiglă Matrix. Baza din aluminiu face munca mai ușoară și face instrumentul mai mobil.

Taietoare de tigla Sigma

Compania Sigma și-a început istoria în 1994 și în această lungă perioadă s-a stabilit destul de bine ca furnizor de materiale de calitate. Activitatea principală este vânzarea unei game largi de instrumente către țările din Europa și CSI, unde Sigma este un jucător puternic.

Tăietor manual profesional de 3 cm (seria MAX – 72 cm) Sigma

Un tăietor manual de plăci Sigma foarte puternic, cu o capacitate de despicare de 1150 kg. Acest model vă permite să tăiați chiar și cele mai dificile materiale, groase, reliefate etc. Mânerul distanțier special este echipat cu un rulment cu bile și un efect de absorbție a șocurilor (aceasta este o caracteristică distinctivă a tuturor tăietoarelor de țigle Sigma), permițându-vă să combinați mai multă putere cu netezime și netezime. Pentru mai mult confort, acest model are o aripă de bază din oțel zincat. Rigla este lângă gresie, ceea ce este foarte convenabil. Rigla centrată este echipată cu un sistem de fixare rapidă în orice unghi.

Tăietor de țiglă de 3 cm (seria MAX – 72 cm) Sigma pentru adevărații cunoscători ai confortului

Tăietor manual pentru gresie Montolit

Compania MONTOLIT se angajează în producția de tăietoare de țiglă pentru tăierea plăcilor și a pietrei. Există mai multe serii de freze manuale MONTOLIT, care diferă prin gradul de complexitate tehnologică..

Tăietor manual MONTOLIT 26PB

Frezele manuale Montolit sunt concepute pentru faianțele profesionale, sunt capabile să efectueze o cantitate mare de lucrări pe plăci de diferite dimensiuni și rezistențe. Designul rigid permite tăieri perfecte fără nici cea mai mică abatere. Frezele sunt proiectate în așa fel încât, chiar și atunci când lucrați cu ceramică foarte puternică, freză realizează o tăiere profundă, uniformă, care oferă o calitate ideală a așchiilor pe plăci de până la 25 mm grosime. Opțiunile suplimentare de grosime vă permit să reglați cursa piciorului pentru a vă asigura că nu se prăbușește.

Freze de țiglă Stayer

Marca Staer aparține companiei Kraftool, care din 1999 a câștigat o mare popularitate pe piața echipamentelor de construcții din Europa și Rusia. Calitatea germană a companiei Kraftool nu necesită confirmare. Dacă sunteți în căutarea unui tăietor de țiglă care combină designul modern, ergonomia și cea mai înaltă calitate, acesta este tăiatorul manual de țiglă..

Tăietor manual pentru țiglă Stayer 3310-60

Tăietor de țiglă Stayer 3310-60 armat cu tăietor circular. Tăietorul de țiglă este conceput pentru tăierea dreaptă a plăcilor de podea cu o grosime care nu depășește 15 mm. Acest tip de tăietor de țiglă este capabil să facă tăieturi circulare cu un diametru de 30-80mm, este, de asemenea, echipat cu o riglă extensibilă și un pătrat (45 și 90 de grade).

Freză manuală BASIC PLUS 60

Tăietorul de țiglă BASIC PLUS 60 cu carcasă este un instrument profesional de finisare de înaltă calitate. De foarte multe ori comandantul trebuie să regleze plăcile în anumite condiții, în acest caz carcasa manuală profesională BASIC PLUS 60 + va ajuta întotdeauna.

Cadrul din aluminiu facilitează tăierea plăcilor, iar cele două șine nichelate cu mâner fac lucrarea mai rapidă și mai ușoară. Ghidajele au o rigiditate crescută, care este conferită de profilul oval. De asemenea, ghidajele sunt placate cu crom, ceea ce reduce semnificativ frecarea. Transportul tăietorului de țiglă este realizat din polimer. Acest material nu necesită lubrifiere, oxidare sau înfundare. Mânerul lung reduce efortul de tăiere.

About the author