Cum se alege un capsator

Capsatorul este un instrument destul de simplu, dar aplicabil pe scară largă – astăzi a devenit un element aproape indispensabil al „kitului gentleman” pentru meșterul de acasă. Și, desigur, s-a dovedit a fi un asistent indispensabil pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor și al mobilierului..

Te confrunți cu o alegere? Apoi, merită să petreceți puțin timp pentru a citi articolul, pentru a înțelege toate varietățile de alegeri și a-l face inconfundabil. La urma urmei, după cum se spune, un avar plătește de două ori, unul incompetent – de trei ori și un prost – tot restul vieții sale. Prin urmare, creșteți nivelul de competență cu noi și veți putea evita cheltuieli nerezonabile..

Conţinut

De ce ai nevoie de un capsator de construcție?

Capsatorul de construcție este un instrument pentru acționarea capselor. În general, acesta este un lucru foarte util și necesar în gospodărie, deoarece domeniul de aplicare al acestuia este destul de larg. Nu e de mirare că are atât de multe nume: capsator, capsator de mobilă, pistol cu ​​capse, mecanic, capsator cu arc sau manual, cuțit. După cum se spune, el este Gosha, el este Goga … Prezența a numeroase nume sugerează că instrumentul a câștigat mult timp o popularitate meritată în rândul oamenilor, ceea ce înseamnă că merită să vorbim despre el mai detaliat.

Scopul capsatorului de construcție este imens. Deci, este folosit pentru a fixa piese sau pentru a atașa materiale subțiri și nu foarte dure la placaj, plastic, lemn sau PAL. Este practic de neînlocuit în fabricarea, tapițeria și restaurarea mobilierului, este foarte convenabil pentru înveliș, de exemplu, un balcon din lemn cu plastic, pentru învelirea altor suprafețe cu izolație, pentru fixarea cablurilor de alimentare, pentru atașarea la suprafețele de toate tipurile de pânze (plase de țânțari, draperii, afișe, pânze la rame) etc..

Capsatoarele pentru construcții folosesc cuțite mici sau capse plate ca consumabile. A înscrie "elemente de fixare", trebuie să atașați dispozitivul la suprafață și să apăsați pe trăgaci.

Un capsator este mult mai convenabil decât un ciocan cu unghii mici, deoarece atunci când lucrați, în primul rând, o mână este eliberată și, în al doilea rând, viteza operațiunilor crește incomparabil.

De unde să începeți alegerea corectă?

A face alegerea corectă nu este dificil dacă înțelegeți regulile de bază pentru alegere. Ele sunt, ca întotdeauna, ingenios de simple.

Numărul regulii 1. Sarcina mea.

În primul rând, trebuie să definiți sarcina care urmează. Alegerea unei capsatoare pentru reparații minore rare la domiciliu și pentru fabricarea profesională a transportorului de produse de mobilă va fi evident diferită..

Regula # 2. Tipul de capsator.

După aceea, trebuie să decideți tipul de capsator. Pentru a face acest lucru, merită revizuită clasificarea tipului, acordând o atenție specială avantajelor și dezavantajelor individuale ale fiecăruia dintre ele..

Numărul regulii 3. Parametri, funcționalitate, performanță.

Explorați parametrii principali ai dispozitivului, caracteristicile funcționale și operaționale ale unui anumit model și disponibilitatea funcțiilor suplimentare. Două dispozitive cu același set de funcții pot diferi semnificativ în ceea ce privește prețul și durata de viață datorită materialelor din care sunt fabricate elementele sale..

Atunci când cumpărați un capsator, ar trebui să verificați cu siguranță forța de impact dacă intenționați să lucrați cu material dur, cum ar fi PAL. Cel mai simplu mod de a o determina este de lungimea maximă a capsei. Poate varia de la 4 la 14 mm. Deci, din două capsatoare cu parametri de capse de 4-8 mm sau 4-14 mm, al doilea va fi cel mai bun. De asemenea, acordați o atenție specială tipurilor de capse care se potrivesc acestui model, prețului și disponibilității acestora..

Regula numărul 4. Prețul construcției capsatorului.

Explorați categoriile de preț existente și, în special, prețurile din regiunea dvs. Și nu uitați să determinați severitatea portofelului dvs. la momentul actual..

Regula numărul 5. Determinați proporțiile.

Trebuie să găsiți raportul optim dintre două proporții: sarcină / tip și preț / calitate.

Cu o abordare atât de echilibrată a alegerii, veți face, fără îndoială, alegerea dvs. inconfundabilă. Și vă vom ajuta în acest sens.

Clasificarea tipului: avantaje și dezavantaje

1. Capsatoare mecanice (arc, capsatoare manuale).

Avantaje:

• Preț;

• simplitatea designului. Cu cât designul este mai simplu, cu atât se rupe mai rar;

• mobilitate;

• Securitate.

Dezavantaje:

• necesită efort fizic;

• viteză redusă de lucru.

2. Capsator electric.

Avantaje:

• nu necesită efort fizic;

• viteză mare de lucru;

• de mare putere.

Dezavantaje:

• preț mai mare, în comparație cu un capsator mecanic;

• domeniul de acțiune este limitat de lungimea firului;

• este necesară o sursă de electricitate;

• greutatea.

3. Capsator pneumatic.

Avantaje:

• viteză foarte mare de lucru;

• putere foarte mare.

Dezavantaje:

• necesitatea unui compresor. În consecință, prețul, dimensiunile și greutatea cresc;

• este mai des utilizat ca instalație staționară.

Capsator mecanic

Capsatorul mecanic este un clasic al genului. Este foarte popular cu utilizatorul mediu..

Un capsator mecanic are o structură simplă: un corp, o pârghie și un arc. Pârghia, sub acțiunea forței fizice a mâinii, comprimă arcul, iar arcul, desfăcându-se, înfundă suportul. Pentru un volum mic de muncă, aceasta este o achiziție complet justificată pe care toată lumea și-o poate permite. Cu toate acestea, dacă sunteți constructor, producător de mobilă sau sunteți implicat în izolarea spațiilor, modificarea mobilierului, mai bine optați pentru o altă opțiune de cumpărare..

Capsator electric

Capsatorul electric aparține categoriei de scule profesionale.

Dispozitivul electric de capsare este oarecum diferit. Aici suportul este lovit cu forța electricității. Este complet ușor să lucrați cu un astfel de instrument: chiar și o fată fragilă, dacă este necesar, va putea face față acestuia..

Viteza capsatorului electric este mult mai mare decât cea mecanică. Dar principalul avantaj al instrumentului este că are o putere mare și, prin urmare, forța de a conduce în capse va fi diferită. Acest lucru face posibilă lucrul cu materiale mai puternice și garantează o prindere mai sigură..

Principalul dezavantaj al sculei electrice este cablul de alimentare. În primul rând, sunteți dependent de sursa de alimentare, de continuitatea rețelei de alimentare și, de asemenea, limitat de lungimea cablului. În al doilea rând, cablul se împiedică adesea, mai ales atunci când se lucrează în locurile nu cele mai convenabile (de exemplu, așezarea izolației pe acoperiș). În al treilea rând, se îndoaie, se rupe și necesită o izolație foarte fiabilă. Nu veți putea folosi un instrument electric în aer liber pe vreme umedă și umedă.

Al doilea dezavantaj este greutatea sa: un instrument electric este întotdeauna mai greu decât un omolog mecanic..

Dar principalul dezavantaj este prețul său. Un instrument electric bun costă mult mai mult decât unul mecanic. Astfel de costuri sunt justificate numai pentru volume mari de muncă, pentru că, în acest caz, trebuie totuși să te descurci. În alte cazuri, vă puteți descurca cu un analog mecanic bun..

Capsator fără fir

Un tip de capsator electric este un capsator fără fir. Prezența unei baterii face instrumentul mai greu, dar în același timp îl face mai autonom. Această autonomie presupune o extindere a gamei de sarcini care trebuie îndeplinite. Capsatorul fără fir este ideal pentru utilizarea în locuri greu accesibile (acoperișuri, instalații înalte), efectuând lucrări de fixare nu numai în casă, ci și pe șantier. Încărcarea bateriei durează de obicei mult timp. Acest lucru vă va permite să finalizați lucrările prevăzute într-un singur ciclu de încărcare, ceea ce este foarte convenabil.

Capsator pneumatic

Dacă trebuie să lucrați în aer liber, pe teren, unde nu există sursă de curent, sau nu doriți să fiți limitați de lungimea firului, mai bine acordați atenție unui alt tip de unelte profesionale – pneumatice.

Dispozitivul unei capsatoare pneumatice implică conducerea într-o capsă nu cu ajutorul energiei electrice sau a forței fizice a unei persoane, ci datorită energiei aerului comprimat.

Viteza de lucru cu un astfel de instrument este foarte mare, la fel și forța motrice a capselor. Forța capsatorului pneumatic vă permite să conduceți cele mai lungi capse. Greutatea sa, în comparație cu un instrument electric, este semnificativ mai mică.

Dar pneumatica are un dezavantaj semnificativ: nevoia de aer comprimat. Acestea. va trebui să achiziționați un compresor. Aceasta, în primul rând, crește costul dispozitivului, în al doilea rând, mărește dimensiunile globale ale stației și, în al treilea rând, conexiunea constantă cu compresorul constrânge mișcarea și crește greutatea. Prin urmare, pneumatice cu caracteristicile lor de viteză mare și forța ridicată a capselor de acționare sunt adesea utilizate în producție ca instalație staționară..

După cum putem vedea, fiecare tip este bun în felul său, dar are un anumit domeniu de aplicare limitat. Faceți alegerea pe baza acestui lucru.

Capse pentru construcții

Nu există fleacuri pentru un bun profesionist în domeniul său, iar acest lucru nu este în zadar. Alegerea corectă a capselor pentru capsator este de o importanță capitală, deoarece calitatea capsatorului depinde direct de calitatea acestora. Prin urmare, ar trebui să li se acorde o atenție specială..

În general, există două tipuri de capse: birou (papetărie) și construcție (industrial). Nu introduceți capse de birou în capsatorul electric, chiar dacă acestea sunt de aceeași dimensiune. La urma urmei, puterea capsei este un indicator foarte important..

Alegerea capselor pentru materiale este foarte mare. Pot fi din oțel, metal, zincate și acoperite cu cupru. Există multe tipuri de capse, unii producători produc capse cu configurații atipice. Dar standardul clasic (cele mai populare elemente de fixare din țările europene) sunt capse în formă de U de 11,4 mm lățime, 0,75 mm grosime.

Un indicator important de care depinde ușurința de lucru este claritatea marginilor capsei. Capsele trebuie să aibă capete bine ascuțite pentru a permite o perforare ușoară.

Vă rugăm să rețineți că numărul capselor adecvate sau, mai degrabă, dimensiunea minimă și maximă a capselor adecvate pentru încărcare, este indicat pe capsator sau pe ambalajul acestuia. Numărul de tip al parantezei este indicat prin două cifre (de exemplu, 24/8). Prima cifră din numărul tipului indică lățimea capsei, a doua lungimea tijei sale. Lungimea (dimensiunea) capselor este produsă în intervalul de la 4 la 40 mm, iar grosimea este de la 0,7 la 1,65 mm. În general, logica de alegere este după cum urmează: cu cât este planificată sarcina pe materialul pe care îl atașați, cu atât capsele ar trebui să fie mai lungi și mai puternice. Dacă fixați un material fragil, cum ar fi folie de plastic într-o seră, utilizați elemente de fixare mai groase.

Cel mai important, evitați produsele de calitate scăzută. Acest lucru vă va oferi o legătură excelentă și durabilitatea capsatorului. Este complet inutil să achiziționați un consumabil dubios pentru un capsator de marcă. Economisind un bănuț, veți pierde ruble. La urma urmei, consolele de marcă sunt corect lipite în alunecare, perfect ascuțite și, în general, realizate ținând cont de expuneri (unghiuri, grosime etc.). În plus, acestea sunt zincate sau din oțel inoxidabil, ceea ce înseamnă că nu vor rugini produsul. Și cel mai important, acestea vă vor oferi garanția (utilizarea consumabilelor originale este o condiție prealabilă pentru serviciul de garanție).

Producătorii dintr-o privire

Pentru a ne ușura navigarea în toate varietățile infinite de opțiuni, vom face o scurtă prezentare generală a producătorilor cunoscuți. Până în prezent, un capsator de mobilă poate fi găsit la un preț de 800 de ruble. pentru un meșteșug chinezesc. Dar nu merită să ne uităm la calitatea chineză, deoarece un astfel de instrument electric este suficient, aproximativ vorbind, pentru a trage o canapea.

La un preț de 2.000 de ruble. puteți obține capsatoare electrice destul de bune de la producători renumiți precum TOPEX, Neo, Ultra, Stanley și Sigma. Astăzi sunt unul dintre cei mai buni producători de capsatoare, a căror calitate a fost testată de timp. De asemenea, merită să fim atenți la capsatoarele electrice Novus, deoarece acest producător are o gamă foarte impresionantă și un raport bun calitate-preț..

Standardul german de calitate de la Bosch oferă un singur model de capsator, iar acesta este verde (verde conform clasificării Bosch marchează un instrument pentru lucrul la nivelul gospodăriei).

Întrucât articolul oferă o prezentare generală destul de scurtă a producătorilor, nu trebuie să vă limitați la mărcile menționate. Atunci când alegeți un instrument adecvat, fiți ghidați de caracteristicile sale tehnice, funcționale și de performanță descrise mai sus.

Clip video

Un scurt videoclip despre alegerea unei capsatoare vă va ajuta să asimilați mai bine materialul pe care l-ați citit..

About the author