Concasor pentru deșeuri: instrucțiuni de instalare

Echipamentele moderne care ajută la eliminarea deșeurilor alimentare și la trimiterea lor în canalizare se numesc tocătoare pentru chiuvetă. În acest articol, vom lua în considerare problemele legate de instalarea echipamentelor și vom oferi sfaturi și trucuri în procesul de utilizare..

Cuprins:

Ce este o tocătoare de deșeuri?

În bucătărie există multe deșeuri alimentare în fiecare zi, mai ales într-o familie numeroasă. Și atunci apare o întrebare urgentă: cum să rezolvăm situația prin eliminarea deșeurilor? Mulți încep să instaleze tocătoare pentru chiuvete, care înlocuiesc rutina zilnică de scoatere a coșurilor de gunoi rămase și altele asemenea..

Mașina de tocat deșeuri este un echipament electric instalat sub chiuvetă. Acest dispozitiv se mai numește și eliminator. Tocătorul este conectat direct la orificiul de canalizare și este un mic rezervor. În interior se află un mecanism capabil să strivească deșeurile alimentare, aducându-le într-o masă lichidă fină. Toate reziduurile sunt apoi evacuate în canalizare, în timp ce nu înfundă chiuveta sau conducta de canalizare.

Scopul principal al mașinii de măcinat cu deșeuri menajere nu este doar de a ajuta la scăparea alimentelor alterate, ci și de a preveni înfundarea canalizării. Printre alte avantaje ale instalării echipamentului se numără factorul de igienă. Într-adevăr, dacă există o tocătoare în bucătărie, proprietarii vor putea scăpa de mirosurile neplăcute, insectele sau bacteriile care apar în apropierea deșeurilor alimentare..

Tipuri de eliminatori de deșeuri alimentare

Există două tipuri de eliminatori de deșeuri alimentare:

 • tocător cu încărcare continuă a deșeurilor – procesul de mărunțire se efectuează numai după pornirea dispozitivului;
 • tocător cu încărcarea în lot a deșeurilor – numai după încărcarea unei anumite porțiuni de deșeuri, trebuie să porniți dispozitivul.

Accesorii de eliminare

Înainte de a începe instalarea echipamentului achiziționat, ar trebui să vă familiarizați cu lista accesoriilor din set, precum și să pregătiți instrumentele necesare pentru instalare.

De regulă, într-un set standard cu un tocător de alimente se află:

 • cheie hexagonală specială;
 • o flanșă care este proiectată pentru o priză cu 2 sau 1 șuruburi, în funcție de modelul achiziționat;
 • curbă de ieșire cu filet special;
 • furtun pneumatic sau buton pneumatic, dacă este prevăzut un comutator pneumatic în dispozitiv;
 • garnituri de cauciuc care sunt instalate sub gâtul de ieșire și sub ramura de ieșire.

În plus față de piesele vândute într-un kit cu o unitate de eliminare a deșeurilor, veți avea nevoie și de materiale suplimentare pentru instalarea echipamentului. De exemplu, în absența unui comutator pneumatic, unele modele pot necesita un buton sau un comutator pneumatic..

Atenţie! Când achiziționați un dispozitiv, asigurați-vă că vi se oferă o fișă tehnică, precum și instrucțiuni de instalare. La urma urmei, sistemul de instalare a tocătorului este de obicei standard, dar modelele moderne pot avea propriile nuanțe. De asemenea, printre documentele furnizate ar trebui să fie o listă a atelierelor de reparații în garanție și o listă a reprezentanțelor locale. Pentru profesioniști, astfel de informații nu sunt importante sau pentru cei care au instalat deja astfel de dispozitive, dar pentru un începător este important să aveți toate documentele, pentru ca ulterior să nu existe probleme.

Recomandări înainte de instalarea tocătorului

Înainte de instalarea eliminatorului, merită să luați în considerare câțiva factori:

1. În mod obișnuit, tocătorul de deșeuri este instalat sub chiuvetă și atașat la sistemul de canalizare. Echipamentul trebuie conectat la o priză de 220V împământată, care are un nivel de protecție împotriva umezelii.

2. Nu instalați o țeavă ondulată pentru a conecta echipamentul la canalul de scurgere, altfel particulele de alimente vor rămâne pe pereții săi. Acest lucru va face să apară mirosul enervant. În astfel de cazuri, merită să alegeți opțiuni cu pereți netezi..

3. Dacă orificiul de scurgere are un diametru de 89 sau 90 de centimetri, atunci instalarea tocătorului va avea loc fără nicio întrebare. Acești parametri îndeplinesc standardele europene, astfel încât toți producătorii respectă aceste standarde. Dacă gaura are alți parametri, atunci aceasta trebuie mărită. Pentru aceasta, se folosesc instrumente speciale, în timp ce este important ca toate articolele să fie fabricate din oțel inoxidabil.

Sfat! Procesul de instalare a dispozitivului de eliminare este destul de sigur. De exemplu, dacă un obiect străin, cum ar fi o furculiță sau o lingură, intră în echipament, tocătorul de deșeuri se va opri automat. După îndepărtarea tuturor obiectelor străine, dispozitivul începe să funcționeze din nou. Toate lucrările de îndepărtare a sculelor sunt efectuate cu ușurință.

Instructiuni de instalare

Este important să rețineți că la achiziționarea de echipamente, instrucțiunile de instalare sunt atașate fiecărui produs. Pentru instalarea corectă a tocătorului, trebuie respectate toate recomandările. Dacă nu ați fost niciodată implicat în instalarea corpurilor electrice sau sanitare, atunci este mai bine să lăsați toată munca specialiștilor

În caz contrar, puteți instala cu ușurință unitatea de eliminare a deșeurilor, ghidată de procedura pas cu pas pentru procesul de instalare:

 • la începutul lucrărilor, este necesar să deconectați conducta de canalizare de la chiuvetă și apoi să curățați toate elementele de scurgere de murdărie și reziduuri;
 • apoi, sub flanșa chiuvetei, montați garnitura de cauciuc, care se află în setul achiziționat;
 • după aceea, atașamentul eliminatorului este atașat la chiuvetă în ordinea de asamblare, se utilizează acele elemente de instalare care se află în set;
 • un dispozitiv de eliminare a deșeurilor alimentare este instalat pe suportul de montare;
 • în plus, o țeavă de scurgere este atașată la distribuitor pentru a crea un element de tranziție între canalizare și dispozitiv. Pentru a face acest lucru, utilizați adaptoare din plastic, care sunt de obicei incluse în pachetul general;
 • tubul instalat este conectat la canalizare;
 • în absența unui comutator pneumatic special în set, este necesar să instalați un comutator separat cu instalarea cablajului suplimentar.

Conexiune canalizare

Unele truse nu au un comutator pneumatic dedicat. În astfel de modele, de regulă, procesul de eliminare a deșeurilor alimentare se desfășoară în loturi. De fapt, distribuitorul pornește numai după ce i-a rotit capacul gâtului. Acționează ca un întrerupător și este instalat pe orificiul de scurgere din chiuvetă..

Desigur, oricine poate instala un tocător electric de bucătărie urmând instrucțiunile scrise. În cazuri speciale, cel mai bine este să solicitați ajutorul specialiștilor în acest domeniu..

Procesul de utilizare a tocătorului

Dispozitivul de eliminare este un dispozitiv care arată destul de compact și are o carcasă complet închisă. În echipamentul din partea de jos există un motor cu un disc atașat. Pe pereții interiori există răzătoare speciale care macină toate deșeurile care sunt aruncate de disc. Cu cât este mai mare puterea motorului, cu atât este mai intensă procesarea deșeurilor și a alimentelor. De asemenea, capacitatea tocătorului rămâne importantă, deoarece cu cât echipamentul este mai mare, cu atât vor fi procesate mai multe deșeuri. Ei încearcă să aleagă acest parametru în funcție de cantitatea de deșeuri, adică pentru o familie mică nu este necesar să cumpere un dispozitiv mare.

Utilizarea dispozitivului în viața de zi cu zi nu este un proces foarte dificil, mai ales pentru cei care au instalat echipamentul ei înșiși. Pentru început, apa rece este pornită, iar apoi deșeurile alimentare sunt aruncate în chiuvetă, direcționându-le în orificiul de scurgere. Veți putea auzi ceva zgomot, ceea ce indică faptul că toate gunoiurile sunt reciclate și mărunțite. După oprirea zgomotului, echipamentul poate fi oprit și după câteva secunde va fi posibil să porniți apa.

Siguranța elicopterului

Pentru toți cei care instalează orice aparat, problema siguranței utilizării unui tocător de bucătărie în chiuvetă rămâne o problemă interesantă. Trebuie remarcat faptul că procesul de utilizare este destul de sigur. Dacă intră obiecte străine, dispozitivul se oprește automat. De asemenea, dacă alimentarea a funcționat prea mult timp și a eliminat o cantitate uriașă de deșeuri, atunci este oprită automat. În cazurile furnizate, aceste dispozitive nu reprezintă un pericol pentru oameni. Toate elementele ascuțite și tăietoare sunt ascunse, astfel încât copiii sau proprietarii să nu poată fi deteriorați în timpul utilizării.

Mașina de tocat deșeuri este destinată eliminării acestor gunoi:

 • produse din pâine;
 • hârtie, carton;
 • Paste;
 • cereale;
 • oase de pui si peste;
 • legume și fructe cu semințe;
 • o coaja de ou;
 • nuci.

Dintre articolele și deșeurile care nu sunt recomandate pentru eliminarea într-o tocătoare, trebuie menționate următoarele:

 • cutii din plastic sau metalizate, ambalaje;
 • obiecte din lemn, sticlă, plastic sau metal, chiar și mici;
 • lucruri din țesătură sau cauciuc;
 • apă clocotită, ulei fierbinte;
 • păr, fir sau frânghie.

Acordați o atenție deosebită ultimului punct. Dacă părul pătrunde adesea în tocător, acesta va fi înfășurat numai în jurul unui disc, răzătoare sau motor, ceea ce poate duce la oprirea funcționării dispozitivului sau la defectarea acestuia. În aceste cazuri, experții recomandă efectuarea periodică a lucrărilor de curățare..

Procesul de instalare a unui eliminator de deșeuri alimentare este o procedură simplă și nu complicată. Acest dispozitiv este simplu și sigur de utilizat. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să efectuați corect procesul de instalare a dispozitivului..

About the author