Ce șaibă de presiune să alegeți

Progresul nu se oprește, în fiecare zi sunt din ce în ce mai multe invenții care ușurează viața și salvează oamenii de necazuri inutile. Acest lucru se aplică tuturor aspectelor vieții noastre, iar curățenia în acest caz nu a făcut excepție. Uitați de cârpe și găleți, perii și mături – acesta este ieri! Paza curățeniei astăzi – dispozitive moderne, extrem de eficiente, practice – șaibe de înaltă presiune. Astfel de dispozitive le-au oferit proprietarilor echipamentelor posibilitatea de a lua o pauză de la munca de rutină..

Cuprins:

Proiectarea și funcționarea mașinii de spălat cu presiune

Mașina de spălat de înaltă presiune este o clasă de echipamente de spălare multifuncțională și solicitată. Șaibă de înaltă presiune îndepărtează strălucitor murdăria, curăță delicat și temeinic orice suprafețe dure. Această unitate constă dintr-un motor electric care acționează pompa. Pompa este conectată la un furtun de înaltă presiune pentru spălare, care este rezistent la presiune ridicată, și la un pistol de pulverizare echipat cu un control de pulverizare a apei.

Un alt furtun este conectat la acest sistem – un furtun de joasă presiune, care este proiectat pentru a furniza apă pompei. Corpul dispozitivului este rezistent la uzură, cel mai adesea din plastic. În funcție de model se folosește un motor electric sau pe benzină. Există recipiente speciale pentru detergenți care simplifică procesul de spălare. Șaibele de înaltă presiune pot fi conectate la sistemul de alimentare cu apă sau pot lua apă din orice rezervor – butoaie, râuri, iazuri.

Mașina de spălat cu presiune makita este capabilă să consume apă dintr-un recipient și apoi să o elibereze sub presiune ridicată. Apa nu trebuie percepută ca o substanță lentă și care curge – un jet eliberat sub presiune ridicată demonstrează o putere monstruoasă. Această putere este destinată spălării murdăriei grele și „persistente” de pe diferite obiecte..

Scopul mașinii de spălat cu presiune

Există opinia că o spălătorie de înaltă presiune ar trebui folosită pentru spălarea mașinilor. De fapt, aceasta este doar una dintre metodele comune de utilizare a acestuia. Poate fi folosit pentru a spăla autobuze, camioane, motociclete, biciclete, bărci, grădină și utilaje agricole. La un șantier, în producție, în utilități, la o benzinărie, își va găsi aplicația o mașină de spălat cu înaltă presiune profesională..

Șaibele de înaltă presiune pot fi utilizate pentru curățarea fațadelor clădirilor, teraselor, mobilierului de grădină, cărărilor din piatră, geamurilor industriale și vitrinelor. Sub o presiune puternică, cea mai persistentă poluare din cele mai inaccesibile zone se va retrage. Dar asta nu este tot ceea ce sunt capabile să spele. Acestea transformă cu ușurință curățenia zilnică într-o procedură rapidă și ușoară..

Această tehnică este apreciată în special de proprietarii de case private, deoarece ei știu foarte bine cât de greu este să-și păstreze casa, teritoriul adiacent și curtea curată. Casa în sine, garajul, atelierul, magazia și terenul pot fi ordonate folosind o mini șaibă de înaltă presiune modernă, compactă și puternică. Cu cea mai înaltă calitate și fără mari dificultăți, va fi posibil să se obțină un astfel de rezultat care este pur și simplu inaccesibil cu mijloacele tradiționale. Mașinile de spălat sub presiune abordează cele mai vechi murdării și suprafețe dure.

Majoritatea chiuvetelor, din păcate, nu sunt „prietenoase” cu apa fierbinte. Temperatura maximă a lichidului care poate fi furnizat dispozitivului este de obicei indicată în caracteristicile tehnice ale produsului și nu depășește de obicei 40-60 grade Celsius. Dacă doriți mai mult, atunci ar trebui să căutați un model care să susțină utilizarea apei calde: nu există multe astfel de dispozitive, dar puteți găsi cu adevărat.

Pentru a spori eficiența și funcționalitatea chiuvetei, puteți utiliza accesorii suplimentare pentru mașina de spălat cu presiune. Cea mai comună opțiune este duza rotativă cu jet. Cu toate acestea, unii producători fac opțiuni mai originale – diverse perii, în special duze mobile și înguste pentru curățarea diferitelor tuburi. Cea mai grea artilerie – duze de sablare: apa cu nisip curăță cea mai grea murdărie.

Tipuri de mașini de spălat sub presiune

Fiecare șaibă de presiune diferă în ceea ce privește presiunea și performanța, greutatea și puterea, designul și dimensiunile. În conformitate cu acești parametri, puteți alege echipamentul care vi se potrivește, pe baza capacităților financiare, nevoilor, dorințelor și sarcinilor..

Chiuvete de uz casnic și profesional

Șaibele de înaltă presiune sunt împărțite în profesionale și de uz casnic. Durata modelului de uz casnic pe zi este de aproximativ două ore, apa este alimentată din rezervor sau presiunea sistemului de alimentare cu apă. La mașinile de spălat cu presiune înaltă în poziție de lucru, consumul de apă ajunge la 600 litri pe oră, sursa de alimentare ~ 220-230 V, presiunea – 20 – 150 bar.

Setul de livrare include de obicei: o duză standard care vă permite să reglați presiunea, un furtun de înaltă presiune, un pistol, un accesoriu. Atașamentele speciale ajută la extinderea mediului în care se utilizează mini-șaibe de uz casnic: spălarea căilor adiacente, curățarea conductelor de canalizare și a diferitelor suprafețe de vopsea, curățarea fațadelor clădirii.

Chiuvetele profesionale diferă de modelele de uz casnic, în primul rând, prin resursa inerentă designului lor. În grupul gospodăresc, plasticul predomină în materialul pistolului de spălat și al pompei, în timp ce în clasa profesională predomină metalul: oțelul aliat, bronzul, alama. La ieșire, presiunea maximă atinge 1500 de atmosfere. Prin urmare, merită să alegeți un model profesional ca mașină de spălat cu presiune înaltă..

Principalele diferențe dintre modelele profesionale înalte și cele de uz casnic:

  • rezistența fiecărei părți, ușurința înlocuirii elementelor;
  • durata muncii continue;
  • lucrează în condiții super-grele și dificile;
  • utilizarea aliajelor speciale în structură;
  • performanta ridicata.

Chiuvete cu și fără apă încălzită

Șaibele de înaltă presiune, care nu permit încălzirea apei, pot fi utilizate cu succes pentru curățarea diferitelor suprafețe și obiecte datorită configurației jetului de apă, care poate fi schimbat, și a posibilității de a adăuga detergenți la jetul de pulverizare. Pentru a le mări capacitatea de curățare, puteți utiliza duze specializate care sunt incluse inițial în setul de livrare. De asemenea, puteți răsfoi catalogul de mașini de spălat sub presiune și puteți selecta un set suplimentar de duze.

Modelele cu apă încălzită sunt utilizate pentru curățarea rapidă a uleiului, a grăsimilor și a altor contaminanți care sunt rezistenți la apă rece, gheață și murdărie înghețată în timpul iernii, precum și pentru dezinfectarea și spălarea echipamentelor din agricultură și industria alimentară..

Aparatele care vă permit să încălziți apa, folosesc de obicei un arzător diesel ca unitate termică. Prezența unui arzător, rezervor de combustibil sau încălzitor crește semnificativ dimensiunea și greutatea chiuvetei în comparație cu modelele fără încălzire. Pentru funcționarea unei astfel de chiuvete, este necesară o alimentare cu apă și electricitate, prin urmare aceste dispozitive nu sunt complet autonome..

Chiuvete autonome și alimentate de la rețea

Atunci când alegeți o mașină de spălat cu presiune înaltă, trebuie cunoscute caracteristicile rețelei electrice, deoarece aceasta este necesară pentru a asigura buna funcționare a modelului. Pe baza sarcinilor și nevoilor aparatului, puteți alege o chiuvetă alimentată de curent alternativ: 3 ~ 400 V sau 1 ~ 230 V. Șaibele monofazate sunt modele economice compacte, mașinile trifazate sunt cea mai înaltă clasă de mașini profesionale, cel mai productiv și mai puternic.

Șaibele autonome sunt dispozitive mobile de înaltă presiune concepute pentru lucrări legate de curățarea fațadelor, utilizate în construcții, silvicultură, comunale și agricole, oferă o soluție sigură la sarcini în absența energiei electrice. Echipat cu motoare pe benzină sau diesel de înaltă calitate.

Chiuvete staționare și mobile

Chiuvetele mobile sunt foarte convenabile în munca de zi cu zi, atunci când este nevoie să vă mutați în locuri curate greu accesibile și îndepărtate. Spălătorile auto mobile sunt considerate cele mai populare și mai răspândite. Roțile mari garantează o manevrabilitate ridicată și permit deplasarea modelului chiar și pe trepte sau pardoseli neuniforme.

Mașina de spălat cu presiune staționară este proiectată pentru racordarea furtunurilor și conductelor de înaltă presiune, oferind o soluție compactă pentru curățarea eficientă a costurilor și a vehiculelor și clădirilor, proiectată pentru integrarea conductelor sau pentru instalarea pe teren controlată de la distanță. Soluțiile tehnice speciale garantează funcționarea continuă pe termen lung cu performanțe ridicate, oprire automată pentru o perioadă lungă de timp sau întrerupere a lucrului.

Șaibe-stâlpi, tuneluri și șaibe portic

Se obișnuiește instalarea stațiilor de spălare auto la intrarea într-o spălătorie automată, în parcări pe mai multe niveluri sau subterane, garaje, parcări, la ieșirea din șantierele de construcții și benzinării. Stâlpii-șaibe sunt o zonă separată cu drenaj, în care duzele de înaltă presiune sunt situate la unghiuri diferite și în jurul perimetrului, iar șaiba de înaltă presiune în sine este ascunsă compact în structură. Practic, cele mai bune mașini de spălat sub presiune sunt utilizate pentru pre-spălare și umectarea corpului, curățarea murdăriei grosiere, curățarea jantelor și a roților cu presiune, precum și spălarea corpului inferior..

Chiuveta gantry este o structură în formă de U formată din țevi de oțel și un cadru și zincat la cald pentru o protecție suplimentară împotriva coroziunii cu un strat durabil de lac. Unitățile de spălare sunt perii și arcuri – grinzi de spălat cu două șine de duză mobile, comutabile, care asigură un unghi de impact optim al jetului de apă și o curățare excelentă a părții din spate și din fața mașinii. Curățarea părților laterale se realizează cu includerea țevilor duzei în conformitate cu înălțimea mașinii.

Spălarea auto în tunel constă în mai multe stații de spălare auto și spălătorii auto în portic. Acesta este un fel de coridor de secțiuni în care sunt efectuate mai multe operațiuni. În același timp, mașina acționează independent sau se deplasează pe o bandă transportoare.

Cum să alegeți o mașină de spălat cu presiune

Deci, nu puteți decide dacă cumpărați o mașină de spălat cu presiune bosch aquatak sau să acordați preferință unui alt producător. În primul rând, este recomandat să decideți în ce scop aveți nevoie de dispozitiv. Fie că aveți nevoie de un profesionist sau de un model de uz casnic depinde de ce fel de muncă va fi efectuată folosind o mașină de spălat cu presiune. În funcție de categoria selectată de spălătorie auto, durata de viață și prețul dispozitivului depind. Dispozitivele profesionale durează de trei ori mai mult și costă mult mai mult.

Atunci când alegeți o chiuvetă, acordați atenție, în primul rând, performanței pompei, care este determinată de criterii precum consumul de apă pe o anumită perioadă de timp, presiunea de lucru și temperatura lichidului la ieșire. Capacitatea jetului de a spăla murdăria este determinată de debitul de apă, care este asigurat de puterea pompei de spălare. Modelele bune livrează aproape 600-700 litri pe oră.

Când alegeți o mașină de spălat cu presiune, luați filtrul imediat, deoarece apa noastră are nevoie de cel mai bun. Se recomandă alegerea unui filtru reutilizabil, fără prezența cartușelor înlocuibile. Atunci când cumpărați o chiuvetă, merită să clarificați cât de bine funcționează dispozitivul atunci când trageți apă din rezervor, deoarece nu este întotdeauna posibil să conectați chiuveta la sursa de apă.

Odată cu consumul de apă, presiunea determină eficiența spălării cu 80%. Dispozitivul trebuie să primească cantitatea potrivită de apă, în funcție de caracteristicile sale tehnice. De exemplu, dacă consumul de apă ajunge la 14 litri pe minut, iar alimentarea cu apă asigură doar 12, atunci chiuveta poate eșua foarte repede..

Fiecare spălător cu presiune are propria resursă. Alegeți mașina în funcție de nevoile dvs. De exemplu, șaibele de înaltă presiune karcher din a doua, a treia și a patra serie sunt proiectate pentru a spăla o mașină pe zi, funcționând fără probleme timp de 3-5 ani, dispozitivele din seria a cincea și a șasea – pentru a spăla două sau trei mașini pe zi, iar spălările din a șaptea serie sunt capabile să spele până la șapte mașini pe zi.

Acordați atenție pompei. Există două tipuri de materiale din care sunt fabricate: plastic și metal. Pompele din plastic sunt pliabile și non-pliabile. În cazul în care pompa este din material plastic nedespărțit, atunci va trebui schimbată în caz de avarie, iar costul acesteia este egal cu 70% din prețul unui dispozitiv nou. Pompa pliabilă poate fi reparată. Pompa de plastic se teme de supraîncălzire și apă fierbinte.

Aflați cum sunt furnizate substanțele chimice. Dacă substanța chimică poate fi furnizată prin intermediul aparatului (turnat într-un rezervor integrat sau pompat printr-un tub special), merită clarificată posibilitatea achiziționării unui agent de spumare extern care este pus pe pistol. Acest lucru este convenabil, deoarece numai substanțele chimice neutre pot fi trecute prin astfel de tuburi și rezervoare..

Sfaturi pentru funcționarea mașinii de spălat cu presiune

Nu este recomandat să mențineți chiuveta sub presiune inutil – este mai bine să o reduceți în timpul pauzei dintre lucru, deoarece în caz contrar dispozitivul va defecta mai repede, iar mașina de spălat cu presiune va trebui reparată. Una dintre cele mai fragile părți este furtunul de înaltă presiune, deci nu trebuie zdrobit sau îndoit. Dacă ați cumpărat o mașină de spălat cu o bobină înfășurată, derulați întotdeauna furtunul atunci când lucrați. Este mai bine să achiziționați un model cu un tambur special pentru furtun, deoarece crește durata de viață a chiuvetei.

Nu lăsați chiuveta pe timp rece cu apă. Dacă apa din interior îngheață, atunci chiuveta se poate defecta complet. Cel mai bun remediu în acest caz este pomparea antigelului în interior. Iar dispozitivul în sine ar trebui depozitat într-o cameră caldă iarna. Când lucrați cu chiuvetă, trebuie să respectați regulile de siguranță. Un avion îndreptat către o persoană este periculos: este capabil să-l doboare și să-l rănească sub presiune ridicată..

Astfel, o mașină de spălat cu presiune este un dispozitiv multifuncțional care este utilizat pentru a curăța tot felul de cavități și suprafețe folosind un jet de apă de înaltă presiune. Dacă adăugați un agent abraziv la jet, acesta se va dovedi a îndepărta nu numai murdăria, ci și vopseaua și rugina.

About the author