Vilken roterande hammare är bättre

Om du seriöst funderar på att utföra reparationer, bör du inte bara vara uppmärksam på utvecklingen av en bostadsprojektdesign, valet av bygg- och efterbehandlingsmaterial, utan också förvärv av ett specialverktyg, som du helt enkelt inte kan göra utan . Sådan utrustning kan säkert hänföras till en perforator, som, som ett slagverktyg, enkelt hanterar avlägsnande av gips, betongflis, tegelstenar och ett antal andra allvarliga byggnadsarbeten. Och även om många tror att en vanlig borr räcker för dessa ändamål, så är borrhammaren väsentligt annorlunda från den både i arbetssättet och i priset. Så du bör förstå det invecklade med arbetet med ett sådant verktyg, med hänsyn till detaljerna i det kommande arbetet..

Innehåll:

  • Stansapparat Makita 2450
  • Punch -enhet bosch
  • Interskol perforator

5. Youtube -video

Borrhammare och dess skillnad från en borrhammare

Till att börja med föreslår vi att överväga skillnaderna mellan en borrhammare och en borrhammare. Borrhammaren fungerar enligt följande princip: verktyget innehåller två tandade spärrar som är i kontakt. När du arbetar med en borr i slagläge skapar du tryck med den på arbetsytan och tvingar verktyget att hoppa "vid sina tänder". Allvarliga nackdelar med denna driftsprincip är en liten chockamplitud, en hög vibrationsnivå under drift, samt betydande fysiska ansträngningar som kommer att behöva göras för att borra hårda material. Och borrens ständiga interaktion med hårda ytor leder till snabbt slitage på spärrtänderna, och detta är en extra kostnad för att byta ut dem..

Borrhammaren har inte alla dessa nackdelar, eftersom dess inre struktur är väsentligt annorlunda än en borr: så mekanismen för en elektropneumatisk borrhammare liknar på något sätt en automatisk vapenanordning.

Först och främst är borrhammaren en mycket kraftfull och hållbar utrustning som är konstruerad för att borra hål av alla storlekar i hårda material. Rekylen av bergborrar är mycket lägre och färdhastigheten är mycket högre. En annan fördel med borrhammaren är huvudet för fixering av borr eller borr. Medan hammaren är utrustad med ett kamlås, är borrhammaren utrustad med en pålitlig utbytbar SDS -chuck, som gör att du snabbt kan byta ut borren eller chucken direkt..

Borrhammare används för att borra hål i betong, sten, tegel. Eftersom förstörelsen av betong mest effektivt sker från stötar ser arbetsdelen av borren i en konstruktionshammarborr ut som en mejsel. När den roterar bildar mejseln ett runt hål. Tack vare spiralspåren på borrarna tas mejslingsprodukter bort från hålet och produktiviteten ökar också.

Den grundläggande principen för borrhammaren

Ur teknisk synvinkel ser borrprocessen ut så här: enhetens elektriska drivning säkerställer kolvens fram- och återgående rörelse, medan det alternativt uppstår ett vakuum och en ökning av lufttrycket, som driver den andra kolven -"slagstiftet", som träffar utrustningens skaft, på grund av luftgapet mellan anfallaren och kolven, skapas en dämpningseffekt. Det är han som minskar chockbelastningar på kolven och som ett resultat ökar "livskraft" kolvdrivmekanism.

För att själv kunna bestämma vilken roterande hammare som är bättre rekommenderar vi att du bekantar dig med de viktigaste tekniska egenskaperna hos roterande hammare:

För att förstå vilken roterande hammare som är bäst bör du dessutom vara uppmärksam på några av dess funktioner, som indikeras direkt av tillverkare av konstruktionsverktyg. Dessa inkluderar:

Vilken är den bästa perforatorn att välja

En högkvalitativ produkt under prestandatestet kännetecknas av närvaron av jämnt brus, utan nedgångar och ytterligare förstärkningar, möjliga slag som kan överföras till produktkroppen. Sådan utrustning, som redan är vald för bulleregenskaper, bör genomgå ytterligare testning: slå på borrmaskinen i nätverket och stäng av den efter maximal hastighet. Var särskilt uppmärksam på hur verktyget slutar fungera. Omsättningen bör minska gradvis, smidigt. När motorn är avstängd bör de sista stegen i stoppet åtföljas av ett tydligt ljud från alla arbetsdelar. Utrustningen ska aldrig stanna som "rotad till platsen".

Per klass är perforatorer vanligtvis indelade i:

  • lungor,
  • genomsnitt,
  • tung.

Till ljusklassen tillhör verktyg med en massa på högst 3 kilo. Sådana modeller är utformade för att göra hål med liten diameter i betongytan och kan ha funktioner som är inneboende i borrar..

Medelklass representeras av modeller som väger upp till 5 kilo. De används för tyngre arbeten: till exempel för borrning av armerade betongkonstruktioner.

Till tunga maskiner perforatorer som väger över 5 kilo kan tillskrivas. Denna modell kan fungera som en jackhammer och användas för de svåraste jobben. Vissa tillverkare av borrhammare erbjuder kunder modeller av alla klasser, till exempel Makita borrhammare, interskol och bosch..

När du väljer mellan en icke-professionell och en professionell modell av en borrmaskin, kom ihåg att professionella enheter klarar längre belastningar, och deras kostnad är en storleksordning högre än icke-professionella maskiner.

Dessutom har professionella bergsövningar följande alternativ:

Inhemska hammarborrar De kännetecknas av en ganska begränsad resurs för kontinuerligt arbete, de används inte för att utföra professionellt arbete, men är oumbärliga i hushållet. Och ytterligare ett axiom: ju billigare utrustningen är, desto svårare är det för en professionell att utföra uppgiften..

Hur skiljer man professionella från icke-professionella modeller? Det är enkelt – tillverkare märker dem ofta med olika färger..

Borrhammare från kända tillverkare

Stansapparat Makita 2450

Borrmaskin Makita HR2450 lämplig för allmän borrning, slagning och mejsling. Faktum är att modellen kan hänföras till ett professionellt verktyg som representerar “3 i 1”: jackhammer, borr och slagborr. Enkelheten i modellen döljer tillförlitlighet, kvalitet och överkomliga kostnader.

Modellen är utrustad med inbyggd elektronik – ett hastighetskontrollsystem. Genom att utöva det nödvändiga trycket på “avtryckaren” svarar den “smarta” modellen omedelbart, vilket ökar eller bromsar antalet varv. Med den här funktionen kan du mer effektivt arbeta med material med olika densitet..

Makita HR 2450 borrmaskin är utrustad med en SDS-plus chuck, som ger en snabb byte av arbetsredskap. Makita HR2450 -utrustning kännetecknas av hållbarhet och hög prestanda och tillförlitlighet, modellen är bekväm i drift på grund av dess utrustning med en frigöringskoppling, som ger glidning av roterande mekanismer och förhindrar ryck. En plötslig strömavbrott i elnätet kommer att utlösa aktiveringen av förreglingssystemet, vilket förhindrar oavsiktlig aktivering av utrustningen..

Och om du lägger till dessa 40 möjliga vinkelpositioner för munstycket, som finns i den här modellen, får du ett svar på din fråga “vilken roterande hammare är bättre att köpa för hemmet”.

Punch -enhet bosch

Det finns bara ett möjligt sätt att döda två fåglar i ett slag i jakten på äkta tysk kvalitet och överkomligt pris – att köpa en professionell Bosch roterande hammare. Det var under detta märke som den första roterande hammaren med ett pneumatiskt slagsystem tillverkades..

Bosch perforator perfekt för både hemrenovering och professionellt arbete. Till exempel för hemmabruk kan du välja en professionell Bosch -perforator, som kostar drygt $ 100 och har en kapacitet på 0,5 kilowatt. Professionella modeller kostar naturligtvis flera gånger mer, men deras effekt är mycket högre – 1,5 kilowatt.

När det gäller utrustningens prestanda når borrmaskinen Bosch 2000 2300 varv / min och 5800 slag. Maskiner arbetar effektivt med borrar med en diameter på 20 mm i murverk eller betong.

Modeller av perforatorer Bosch 2400, Bosch 2800 och Bosch 3000 har en genomsnittlig effekt. Motoreffekten är 720 watt och den höga kraften av pneumatisk påverkan – upp till 2,6 J gör att du kan arbeta med material med ökad styrka: hårda stenar och förstärkt högt -styrka betong. Modellerna är ergonomiska, har ett antal förbättringar och skiljer sig åt i antal motorvarv per minut. Så, Bosch 2400 -perforatormodellen stöder borrrotation vid hastigheter upp till 900 varv / min, och modellerna Bosch 2800 och 3000 – från 0 till 1450 varv / minut.

I professionella kretsar är de mest effektiva Bosch 2-24 roterande hammare, som finns i två versioner DFR och DSR, och Bosch 2-26-verktyget (DFR, DRE och DRE-SET). Bosch 2-24 perforatormodell med en effekt på 680 W arbetar vid låga hastigheter – upp till 870 per minut, men en tillräckligt stor slagkraft gör den till ett mycket effektivt verktyg för att mejsa eller borra material med ökad styrka.

Bosch 2-26 perforator är en ännu mer effektiv maskin – motoreffekten på 0,8 kW och slagverkets optimala effekt (slag 3 J, 4000 slag per minut) bidrar till bildandet av hål med en diameter på 26 mm. Dessa enheter kan användas som en jackhammer.

Interskol perforator

Lätta dubbelmodellskyddsmodeller horisontellt arrangemang utrustat med en klämma för SDS-Plus skaft och en slagmekanism av typen kompressions-vaum.

Utrustningen har en traditionell layout med horisontell motorplacering. På baksidan kan du enkelt ta bort de fasta borrarna, och efter att du har installerat skruvmejseln och borrchucken blir verktyget till en kraftfull och viktvänlig skruvmejsel. En sådan maskin anses välförtjänt som “enhands”, eftersom du till och med kan arbeta med den med en hand. Med låg slagkraft kan du skapa hål i intervallet 4-12 mm – för de vanligaste typerna av pluggar. Borrprestanda är i genomsnitt 25 kubikcentimeter betong per minut vid borrning av medelstora hål. En sex millimeter borr går 8 cm in i betongen på mindre än en kvarts minut.

En slagkraft på 1,2 J indikerar verktygets relativa tystnad och en låg vibrationsnivå. Perforatorn på Interskol -linjen, på grund av dess lätthet och användarvänlighet, är ganska lämplig för både hushållsbruk och professionellt arbete..

Så vilken borrmaskin är bättre att köpa??

Oavsett vilken modell av borrmaskin du väljer att köpa, kommer Bosch, Interskol eller Makita -verktyg att bli oumbärliga hjälpare för hushålls- och professionellt arbete vid borrning av tillräckligt hårda hårdhetsmaterial. Med det kommer arbetet att fortskrida lättare, snabbare och bättre..

Men innan du slutligen bestämmer dig för valet av det bästa företaget – tillverkaren av perforatorer, ta reda på i din stad om tillgängligheten av servicecentra för ett visst företag. Fråga om det finns en garanti för denna modell och hur lång garantiservice.

Youtube -video

Youtube -video hjälper dig att välja den bästa stansaren för specifika ändamål.