Snöblåsare – fördelar, typer, tips för att välja

Ibland händer det att omedelbart efter vintern börjar snön falla kraftigt och täcker allt med en vit filt. Naturligtvis är en vinter utan snö ingen vinter. Men hur kommer man hem om snödrivorna växer till imponerande storlekar på bara några timmar? Spaden klarar inte alltid av stora snöstopp..

För att undvika sådana situationer är det bättre att tänka på att köpa en snöslunga i förväg. Denna artikel kommer att berätta om var och hur snöröjningsutrustning används, vilka typer av den finns och vad du ska leta efter när du väljer en snöslunga..

Snöblåsare – vad det är och var det används

Snöslungan är en mångsidig maskin konstruerad för automatisk snöröjning över stora områden. Snöblåsaren sveper, samlar och kastar snö till den angivna uppsamlingsplatsen. Den är speciellt utformad för att befria en person från tungt manuellt arbete och avsevärt spara tid för snöröjning..

Var används utrustning för snöröjning? Det är oumbärligt på de platser där tiden för snöröjning är kort och mängden arbete är stor. Den används för att rensa privata områden, nära affärer, kaféer, etc. Idag kan du i en modern stad inte klara dig utan snöslunga. Olika företag, verktyg använder det ofta för rengöring av industriella och angränsande områden..

Typer av snöslungor

Den största skillnaden i snöslungor är motortypen. Enligt detta kriterium utmärks följande anordningar:

  • Bensin snöslungor;
  • Elektriska snöslungor.

Den elektriska snöslungan används oftast i privata områden där rengöringsområdet inte är särskilt stort. Deras effekt är upp till 2000 W och de är utrustade med en gummiskruv. Fördelen med sådana snöslungor är användarvänlighet och låg vikt..

Bensin snöslungan är en kraftfull snöslunga. Den är utrustad med en växellåda, en kraftfull metallskruv och stora gummihjul. Denna snöslunga kan bryta jämn packad snö. Denna typ av snöslunga bör endast köpas när det behövs – det är nödvändigt att ta bort stora mängder snö, eftersom det är relativt dyrt, mindre bränsleeffektivt och kräver underhåll..

Enligt metoden för att rensa snö är snöblåsare:

  • Ensteg;
  • Tvåsteg.

I en enstegs snöslunga fungerar skruven som ett arbetselement. Den slipar, samlar och kastar snö.

I tvåstegs snöslungor används förutom skruven även en rotor som arbetselement. Inledningsvis krossas snön och krattas med ett mellanmål, och det andra steget ökar kraften av snökastning.

Snöslungor är också indelade i:

  • Självgående, vars konstruktion inkluderar ett hjul eller banddriven drivning;
  • Självgående, manuellt manövrerad.

Självgående snöröjningsutrustning är det bästa valet för ägare till små områden, eftersom den måste flyttas på egen hand. Sådana maskiner för rengöring har en relativt liten kapacitet, därför har de ett antal fördelar: tillgänglighet, noggrannhet, effektivitet och manövrerbarhet. Men samtidigt finns det också en nackdel, till exempel: att ta bort packad och djup snö är problematisk.

Den självgående snöslungan är självkörande, så stora områden kan rensas för snö tack vare minskad föraransträngning och ökad effekt. Dessutom är deras viktiga fördel förmågan att kasta snö på ett avstånd av mindre än 15 m. De är också resistenta mot mycket låga temperaturförhållanden och kan kasta djup, packad snö..

Självgående snörengöringsmaskin är:

  • spåras;
  • på hjul.

Snöslungor på hjul är de vanligaste och billigaste, medan snöslungor med band anses vara professionella..

Hur snöslungor fungerar

Efter att ha startat motorn driver den stången med lutande blad eller spiralväggar, eller snarare skruven. Under rörelsen av snöblåsaren över territoriet, plockar skruvmekanismen upp snön och matar in den i en speciell behållare med ett tillräckligt kraftfullt pumphjul. Efter det flyttar snön till den angivna platsen för det. Vissa snöslungor är utrustade med tillbehör för att underlätta driften..

Till exempel är snöslungor för hemmet ofta utrustade med strålkastare för att göra det lättare att rensa området på natten..

För bekvämlighet utrustar snöslungor ibland snöslungor med uppvärmda grepp. Vissa modeller är utrustade med en elektrisk startmotor, vilket underlättar processen att starta i temperaturer långt under fryspunkten.

En snöslunga för ett hem är ofta utrustad med en mekanism som gör att du kan styra varje hjul separat, vilket förenklar processen för att styra enheten..

På järnvägarna används snöslungor med skruvrotordelar av tvärgående snömatning..

Snöblåsare hjälper till att göra mekaniskt arbete till roliga och givande utomhusaktiviteter.

Fördelar med snöslungor

Fördelarna med specialiserade snömaskiner är uppenbara för alla.

För det första, från underhållssynpunkt, är denna teknik inte kräsen alls..

För det andra, om nödvändigt, utförs reparationen av snöslungor tillräckligt snabbt och kräver inga betydande ekonomiska investeringar. Det är värt att notera att med korrekt vård och drift kommer behovet av reparationer mycket sällan att uppstå..

För det tredje är denna teknik mycket enkel att använda, pålitlig, ekonomisk och mycket effektiv..

Rätt val av snöslungor

När du väljer en snöslunga, vars pris beror på många faktorer, måste du vara uppmärksam på följande:

Om du behöver ta bort små landområden från snö, till exempel korta stigar, kan du köpa en snöslunga. Den fungerar från ett uttag och är kompakt i storlek.

För att rensa ett stort område är det bäst att köpa en roterande snöslunga. Denna maskin är utrustad med en massiv skopa och en flerstegs växellåda. Denna typ av snöslunga klarar lätt inte bara snö som nyligen fallit, utan också stora snödrivor.

För att ta bort våt, packad snö behövs en sänkt växellåda. Mellanväxeln är lämplig för att rensa området från löst lock, och på en hög växellåda transporteras bilen främst.

När du väljer en tung snöblåsare för möjligheten att låsa upp den styva anslutningen mellan hjulen för bra manövrering. I sådana maskiner överförs vridmomentet i princip lika till alla hjul. Om denna funktion inte är tillgänglig blir det svårt för snöslungan att vända..

Snöplogstillverkare

De mest populära är snöslungor från tillverkarna Patriot, MTD, Champion, Husqvarna, Honda m.fl..

Husqvarnas snöslungor är världsberömda representanter för kommun- och trädgårdsutrustning. Företagets huvudkontor ligger i Sverige i staden Ionserde, och fabriker finns i många delar av världen. På grund av sin höga kvalitet importeras snöslungor till mer än 70 länder. Pålitliga, miljövänliga, kraftfulla snömaskiner har vunnit förtroende hos många konsumenter. En slående representant för Husqvarnas snöslungor är modellen ST 121E, som är lämplig för rengöring av små lager nyfälld snö. För att rensa tyngre lager snö över stora områden bör du köpa en Husqvarna 5524ST snöslunga. Den är kraftfullare och klarar lätt vilken snö som helst..

Forester snöslunga är en kinesisk snöslunga. Skiljer sig i bra kvalitet och låga priser. Denna typ av snöslunga är utrustad med en 1600 W elektrisk motor och är idealisk för snöröjning i små områden, till exempel stigar nära en sommarstuga..

Snowblowers MTD har länge förtjänat ett rykte för enastående tillförlitlighet, kvalitetsutrustning runt om i världen. De är utrustade med en 3,5 – 7,6 hästars motor. MTD-företaget grundades 1932, och sedan dess har det kommit en lång och svår väg från att leverera verktyg till andra industrier och till högkvalitativ högteknologisk utrustning som säljs över hela världen. Företagets produkter tillverkas i Kanada, USA och Europa. Företagets huvudprincip: användning av innovativ teknik, kvalificerad personalarbete och tillfredsställelse av alla konsumentkrav.

För rengöring av lätta snölager nära huset är de självgående MTD M53 snöslungorna eller de självgående MTD M56 och MTD M61 snöslungorna idealiska..

Champion snöslunga är en riktig gåva för webbplatsägare som värdesätter hög livskvalitet och sin egen komfort. Beroende på vilken modell som väljs kan snöslungan ha upp till 5 hastigheter framåt och två eller en bak. Motoreffekten är 6,5-13 hk och skruvbredden är 114 cm.

Det tyska företaget Huter är en av de ledande tillverkarna av elektrisk utrustning. Hon gick in på myrra -marknaden 1979 och specialiserar sig på tillverkning av trädgårdsutrustning, inklusive snöslungor..

Snapper snöslungor är de äldsta företrädarna för det nederländska företaget för skörd och trädgårdsutrustning. Sedan 1894 har företaget varit en innovatör inom tillverkningsteknik. De använder kraftfulla Stratton- och Briggs -motorer och är mycket pålitliga och hållbara. Denna teknik har en tillräckligt stark svetsad struktur, som gör att den klarar snö av vilken komplexitet som helst..

Honda snöslungor är japanska snöslungor. Efter att ha studerat alla konsumenters önskemål har japanska specialister utvecklat högteknologisk, högkvalitativ, kraftfull och pålitlig utrustning för snöröjning, erkänd över hela världen. De är utrustade med en motor från 4,4 till 9 hk..

Modeller som Honda HS550EA och Honda HS621K1 GE är utformade för att rensa små lager snö. Honda HS622K1 ET och Honda HS622K1 ETS snöslungor är idealiska för att rensa tyngre snölager..

About the author