Sinkavfallshackare: installationsanvisningar

Modern utrustning som hjälper till att slänga matavfall och skicka det i avloppet kallas en diskbänkskrossare. I den här artikeln kommer vi att överväga frågor relaterade till installation av utrustning och ge tips och tricks vid användning..

Innehållsförteckning:

Vad är en diskmaskin för diskbänkar?

Det är mycket matsvinn i köket varje dag, särskilt i en stor familj. Och då uppstår en akut fråga: hur man löser situationen med avfallshantering? Många börjar installera diskbänkskrossar, som ersätter den dagliga rutinen med att ta ut kvarvarande papperskorgar och liknande..

Avfallsförstöraren är elektrisk utrustning som installeras under diskbänken. Denna enhet kallas också för avfallshanterare. Strimlaren är direkt ansluten till avloppshålet och är en liten behållare. Inuti är det en mekanism som kan krossa matavfall och föra dem till en flytande fin massa. Alla rester släpps sedan ut i avloppet utan att täppa till diskbänken eller avloppsröret.

Huvudsyftet med hushållsavfallskvarnen är inte bara att hjälpa till att bli av med bortskämd mat, utan också att förhindra igensättning av avloppet. Bland andra fördelar med att installera utrustningen är hygienfaktorn. Om det finns en makuleringsapparat i köket kommer ägarna att kunna bli av med obehagliga lukter, insekter eller bakterier som dyker upp nära matavfall..

Typer av matavfallshanterare

Det finns två typer av matavfallshanterare:

 • strimlare med kontinuerlig avfallsladdning – strimlingsprocessen utförs först efter att enheten har slagits på;
 • strimlare med satsbelastning av avfall – först efter att en viss portion avfall har laddats måste du slå på enheten.

Avfallstillbehör

Innan installationen av den köpta utrustningen påbörjas bör du bekanta dig med listan över tillbehör från uppsättningen, samt förbereda nödvändiga verktyg för installation.

Som regel finns i en standarduppsättning med en mathackare:

 • sexkantig specialnyckel;
 • en fläns som är avsedd för ett uttag med 2 eller 1 skruvar, beroende på vilken modell som köpts;
 • utloppsböj med specialgänga;
 • pneumatisk slang eller pneumatisk knapp, om en pneumatisk omkopplare förutses i enheten;
 • gummipackningar som installeras under utloppshalsen och under utloppsgrenen.

Förutom de delar som säljs i ett kit med en avfallshanteringsenhet behöver du också extra material för att installera utrustningen. Till exempel, i avsaknad av en pneumatisk omkopplare, kan vissa modeller kräva en pneumatisk knapp eller strömbrytare..

Uppmärksamhet! När du köper en enhet, se till att du får ett tekniskt datablad samt installationsanvisningar. När allt kommer omkring är installationssystemet för makulering vanligtvis standard, men moderna modeller kan ha sina egna nyanser. Bland de dokument som tillhandahålls bör också finnas en lista över garantireparationer och en lista över lokala återförsäljare. För proffs är sådan information inte viktig eller för dem som redan har installerat sådana enheter, men för en nybörjare är det viktigt att ha alla dokument så att det senare inte blir några problem.

Rekommendationer innan du installerar krossaren

Innan du installerar disponern är det värt att överväga några faktorer:

1. Vanligtvis är avfallsförstöraren installerad under diskbänken och ansluten till avloppssystemet. Utrustningen bör anslutas till ett jordat 220V -uttag, som har ett skydd mot fukt.

2. Installera inte ett korrugerat rör för att ansluta utrustningen till avloppet, annars kommer matpartiklar att ligga kvar på dess väggar. Detta kommer att få den irriterande lukten att dyka upp. I sådana fall är det värt att välja slätväggiga alternativ..

3. Om dräneringshålet har en diameter på 89 eller 90 centimeter, kommer installationen av makuleringsmaskinen att ske utan några frågor. Dessa parametrar uppfyller europeiska standarder, så alla tillverkare följer dessa standarder. Om hålet har andra parametrar måste det ökas. För detta används specialverktyg, medan det är viktigt att alla föremål är tillverkade av rostfritt stål.

Råd! Processen att installera disponern är ganska säker. Till exempel, om ett främmande föremål, till exempel en gaffel eller sked, kommer in i utrustningen, stängs avfallsförstöraren automatiskt. Efter att ha tagit bort alla främmande föremål börjar enheten fungera igen. Allt arbete med att ta bort verktyg utförs enkelt.

Installations instruktioner

Det är viktigt att komma ihåg att när du köper utrustning bifogas installationsanvisningar till varje produkt. För att installera shreddern korrekt måste alla rekommendationer följas. Om du aldrig har varit involverad i installationen av elektriska eller VVS -armaturer, är det bättre att lämna allt arbete till specialister

Annars kan du enkelt installera avfallshanteringsenheten, guidad av steg-för-steg-proceduren för installationsprocessen:

 • i början av arbetet är det nödvändigt att koppla bort avloppsröret från diskbänken och sedan rengöra alla avloppselement från smuts och rester;
 • sedan, under diskbänkflänsen, montera gummipackningen, som finns i den köpta uppsättningen;
 • därefter fästs disponentens fäste på diskbänken i monteringsordningen, de installationselement som finns i uppsättningen används;
 • en matavfallshanterare är installerad på monteringsfästet;
 • vidare är ett avloppsrör fäst vid dispensern för att skapa ett övergångselement mellan avloppet och anordningen. För att göra detta, använd plastadaptrar, som vanligtvis ingår i det allmänna paketet;
 • det installerade röret är anslutet till avloppet;
 • i avsaknad av en speciell pneumatisk omkopplare i uppsättningen är det nödvändigt att installera en separat strömbrytare med installation av ytterligare ledningar.

Avloppsanslutning

Vissa kit har ingen särskild pneumatisk omkopplare. I sådana modeller utförs processen för bortskaffande av matavfall som regel i omgångar. Faktum är att dispensern startar först efter att ha vridit locket på nacken. Den fungerar som en omkopplare och installeras på avloppshålet i diskbänken..

Naturligtvis kan vem som helst installera en elektrisk kökshackare genom att följa instruktionerna som skrivits. I speciella fall är det bäst att söka hjälp av specialister inom detta område..

Shredder användningsprocess

Disponenten är en enhet som ser ganska kompakt ut och har ett helt stängt fodral. I utrustningen längst ner finns en motor med en bifogad skiva. På innerväggarna finns speciella rivjärn som slipar allt avfall som kastas av skivan. Ju mer motoreffekt desto mer intensiv bearbetning av avfall och mat utförs. Dessutom är kapaciteten hos strimlaren fortfarande viktig, eftersom ju större utrustning desto mer avfall kommer att bearbetas. De försöker välja denna parameter beroende på mängden avfall, det vill säga för en liten familj är det inte nödvändigt att köpa en stor enhet.

Att använda enheten i vardagen är inte en mycket svår process, särskilt för dem som installerade utrustningen själva. Till att börja med slås kallt vatten på och sedan kastas matavfall i diskbänken och leder det in i avloppshålet. Du kommer att kunna höra lite ljud, vilket tyder på att allt skräp återvinns och strimlas. Efter att bullret har stannat kan utrustningen stängas av och efter några sekunder är det möjligt att slå på vattnet.

Choppersäkerhet

För alla som installerar någon apparat är frågan om säkerheten vid användning av en kökshack i diskbänken fortfarande en intressant fråga. Det bör noteras att processen med användning är ganska säker. Om främmande föremål kommer in stängs enheten av automatiskt. Om tillförseln har fungerat för länge och hanterat en enorm mängd avfall, stängs den automatiskt av. I de fall som tillhandahålls utgör dessa enheter ingen fara för människor. Alla vassa och skärande element är dolda så att barn eller ägare inte kan skadas under användning.

Avfallskvarnen är avsedd för bortskaffande av sådant skräp:

 • brödprodukter;
 • papper, kartong;
 • pasta;
 • spannmål;
 • kyckling- och fiskben;
 • grönsaker och frukter med frön;
 • ett äggskal;
 • nötter.

Bland de föremål och avfall som inte rekommenderas för bortskaffning i en strimlare bör följande nämnas:

 • lådor av plast eller metall, förpackningar;
 • föremål av trä, glas, plast eller metall, även små;
 • saker av tyg eller gummi;
 • kokande vatten, varm olja;
 • hår, tråd eller rep.

Var särskilt uppmärksam på den sista punkten. Om hår ofta hamnar i hackaren, kommer det bara att lindas runt en skiva, rivjärn eller motor, vilket kan leda till att driften avbryts eller att enheten går sönder. I dessa fall rekommenderar experter regelbundet rengöringsarbete..

Installationsprocessen för en matavfallshanterare är enkel och inte komplicerad. Denna enhet är enkel och säker att använda. Vi hoppas att våra rekommendationer hjälper dig att korrekt utföra processen att installera enheten..