Roterande gräsklippare med egna händer

Tyvärr använder de flesta ägare av motoblock och minitraktorer dem inte alltid fullt ut, och för att klippa gräsmattan eller fältet hyr de annan utrustning. Även om det är fullt möjligt att göra detta med en roterande gräsklippare. Kostnaden för ett sådant verktyg är oöverkomligt hög, så det är mycket mer lönsamt att bygga det själv. Hur man gör en roterande gräsklippare från improviserade medel kommer vi att överväga vidare.

Innehållsförteckning:

Principen för drift av en roterande gräsklippare

Det finns en mängd olika gräsklippare på marknaden för jordbruksverktyg idag. Det är de roterande enheterna som är mest populära. På grund av sin design har de hög produktivitet och är lätta att använda både på en stor traktor och på en bakomliggande traktor..

Funktionen för en roterande gräsklippare är att producera roterande rörelser i en rotor som har en rund form.

Rotationsgräsklipparen har formen av en rektangulär stång, till vilken rotorer med knivar är fästa. Det är de som ansvarar för korrekt klippning av växter..

Rotary gräsklippare har blivit mycket populära på grund av sin ekonomi. Faktum är att dessa enheter använder direkt energi som kommer från traktorn. Därför behöver de inte generera en viss typ av energi för sitt arbete. Samtidigt ökar produktiviteten flera gånger. Dessa gräsklippare används vid gräsklippning, ogräs, fastställda växter, de kallas inte bara roterande utan också roterande.

Om vi ​​jämför en gräsklippare med alternativa alternativ har den första en verkningsgrad på mer än 70%, medan andra upp till 40%.

Rotationsgräsklipparen är ansluten till en transportanordning, som är en traktor, minitraktor eller bakomliggande traktor.

Det finns tre typer av sådana gräsklippare, det här är enheter:

 • släpad typ;
 • halvmonterad typ;
 • monterad typ.

Rotary gräsklippare av den första typen är anslutna till transporten med hjälp av ett trepunktsschema, så det finns möjlighet att justera enhetens lutningsvinkel.

Monterade gräsklippare är idealiska för arbete på små tomter. Användning av halvmonterade enheter rekommenderas på stora områden, och släpvagnar används för att arbeta på ojämn mark..

Rotorklipparen har ett ganska brett användningsområde. Hon klipper gräset perfekt för dess ytterligare läggning i rullarna. Dessutom utmärks roterande gräsklippare som inte bara klipper gräset, utan också hugger och samlar det. Funktionsprincipen för en sådan anordning består i att skära anläggningar, mata dem till speciella knivar, som utför strimling, transport i en behållare..

Funktioner hos roterande gräsklippare

I allmänhet finns det flera typer av gräsklippare för minitraktorer eller motoblock som du kan bygga själv. Eftersom det är på detta sätt kommer det att vara möjligt att uppnå de största besparingarna i pengar, och samtidigt få ett verktyg av hög kvalitet.

Gräsklippare som tillverkas hemma är:

 • roterande;
 • släpande;
 • segmentell.

Grunden för en roterande gräsklippare är en metallsvetsad struktur i form av en ram. För tillverkning krävs närvaro av metallhörn med en standardstorlek på 40×40 mm. Kroppssektioner är installerade på strukturen för att fixera hjulen. Därefter bör du självständigt välja vilken typ av arbetsdel som beror på arbetsplatsen för detta verktyg..

Foto från roterande gräsklippare:

Användningsområdet för en hemgjord gräsklippare sträcker sig till att klippa gräs eller gräsmattor. Men kom ihåg att med hjälp av en sådan gräsklippare rekommenderas att klippa endast högt gräs, eftersom det kommer att hugga lågt gräs. För att göra en sådan gräsklippare själv behöver du:

 • kedjesåg kedjor;
 • två skivor tagna från såmaskinen.

Använd endast härdat stål för att göra knivar. Varje skiva måste ha fyra knivar.

Hål för knivar måste borras på var och en av skivorna; deras diameter får inte överstiga sex millimeter. Knivarna fixeras med ett skaft. I detta fall är det nödvändigt att lämna ett litet gap mellan kniven och fästet, dess tjocklek bör vara två millimeter större än bladets tjocklek. Dessutom bör du ta hand om att installera ett skyddshölje..

Roterande gräsklippare med egna händer

Utformningen av en hemgjord gräsklippare för en minitraktor inkluderar knivar som säkerställer gräsklippning. Knivarna är fixerade på en speciell skivenhet. En kraftaxel används för att ge rörelse. Att skjuta gräsklipparen på marken görs med de nedre skivorna.

För tillverkning av en svetsad ram, använd hörn, det är möjligt att använda gammalt metallskrot. För att spara tid på att göra knivar, använd en gammal rotor från en traktor. Men i detta fall, för att förbättra dragkraften och göra klipparen mer effektiv, bör traktorns rotor förkortas med några centimeter från 2 till 4, beroende på minitraktorns effekt. Denna gräsklipparmodell har en skråningshöjd på högst 350 mm.

För självkonstruktion av rotorn bör du ta en metallplåt och skära ut två cirklar i form av skivor från den, var och en med en diameter på 390 mm. För att spara på inköp av en metallplåt är det möjligt att använda botten från ett gammalt fat. Benen svetsas till skivorna i mitten, vilket säkerställer att de roterar. På grund av centrifugalkraftens påverkan kommer gräsklippningen att utföras.

Övervaka noggrant fasthållningsstyrkan under svetsningen av benen, eftersom anslutningarna måste vara så tillförlitliga som möjligt.

En skiva från en skalningsanordning är lämplig som ett lägre stöd; dess diameter bör inte överstiga fyrtiofem centimeter. Ett gammalt metallrör med ett tvärsnitt på högst tre centimeter är lämpligt som axiell axel. För att tillverka konstruktionen krävs också lager nr 180 106. På rördelen bör det finnas ett hål för att installera det nedre lagret, ett andra lager är installerat på remskivornas yta. Detta kräver en svetsad remskiva.

På den tidigare förberedda axeln, sätt skivan som det redan finns knivar på. Svetsa sedan remskivan till röret med en svetsare. Rotationen av konstruktionen kommer att utföras av två lager.

Denna modell av en roterande gräsklippare kännetecknas av närvaron av ett grepp på 1,10-1,15 cm, medan antalet axelvarv når 1500 bitar. Gräsklipparen ska installeras och sedan svetsas på en svetsad ram av metallhörn. För att säkerställa en säker drift måste man vara noga med att montera locket. Det rekommenderas att installera ett extra lager vid korsningen av traktorn och gräsklipparen, direkt vid den plats där bältet är anslutet till figur åtta, vilket kommer att göra denna anslutning mer hållbar och ge mjukhet i gräsklipparens drift, i Dessutom kommer bältets friktion att minska.

För att förenkla denna modell av en roterande gräsklippare bör den nedre skivan svetsas direkt till metallstrukturen från hörnet.

Tips: I avsaknad av färdigheter i att arbeta med en svetsmaskin är det bättre att överlåta detta förfarande till en erfaren svetsare för att undvika skador på enheten och göra den mer hållbar i drift..

Denna modell av en roterande gräsklippare tillåter klippning med en hastighet av 8-12 km i timmen. Med en snabb klippningsprocess kommer gräset att krossas, med en långsammare process blir det hela. En sådan gräsklippare kan klippa av vegetationen med 6-8 cm. Den används för gräsklippning eller rengöring av personliga ogräs..

Hemmagjord gräsklippare från skrotmaterial

Material för tillverkning:

 • fyra hjul av samma storlek, upp till 45 cm i diameter;
 • två axlar för montering av hjul;
 • en metallplåt;
 • botten på ett gammalt metallrör;
 • fyra knivar;
 • muttrar och skruvar för fastsättning av knivar;
 • svetsmaskin;
 • motorsåg;
 • handtag för kontroll eller rör för att göra det.

Istället för hjul är det möjligt att använda en gammal barnvagn med metallhjul. En motorsåg är fixerad på den, som kommer att rotera den så kallade rotorn.

En tillfällig överföring från remskivorna hjälper till att byta däcket. En metallplåt är installerad på barnvagnens nedre del, som måste skäras ut med en kvarn i enlighet med barnvagnens mått. Dessutom är det nödvändigt att skära botten i form av en skiva från ett metallrör. Klipp ut ett hölje från ett annat fat eller improviserade medel, som kommer att ha en diameter som är något större än skivan. Det är möjligt att tillverka ett aluminiumtak som hjälper till att lägga det klippta gräset. Ett handtag används för att styra klipparen, om det finns ett från en barnvagn, använd det, annars bygg ett handtag själv. Fäst knivar på skivan, se till att anslutningarna är täta. Vidare monteras alla delar genom svetsning. Först fästs en metallplåt på vagnen, sedan fästs ett hölje på dess yta och en skiva sätts in i den. Under starten av motorsågen roterar denna mekaniker och klipper gräset.

Kostnaden för köpta gräsklippare

Kostnaden för en gräsklippare beror främst på dess arbetsbredd. Dessutom påverkas priset av:

 • antal rotorer;
 • kvaliteten på det material som används i tillverkningsprocessen;
 • företagstillverkare;
 • utnämning;
 • tillgänglighet av ytterligare funktioner;
 • gräsklippartyp;
 • rotationshastighet;
 • höjden på gräset hon klipper;
 • vikt osv.

Den genomsnittliga kostnaden för en gräsklippare för en bakomliggande traktor är från $ 100. Samtidigt är den utrustad med två rotorer och har en kapacitet på 3500 rpm. Arbetsbredden för en sådan gräsklippare är 80 cm.

Kostnaden för en gräsklippare för en minitraktor är från $ 300. Dessutom har den något större grepp och dimensioner. Sådana gräsklippare kännetecknas också av högre produktivitet och är lämpliga för bearbetning av medelstora områden..

En rotorgräsklippare för en traktor är mycket dyrare, dess genomsnittliga pris är $ 1500. Samtidigt fördubblas eller till och med tredubblas arbetsbredden. Denna utrustning är utformad för att fungera på stora områden.

Rotary gräsklippare gör det själv video: