Hur man väljer en väggjakt

Självreparation i en lägenhet eller ett privat hus är en besvärlig och tidskrävande uppgift. Och om vi pratar om att bygga ett hus “från grunden”, är det ännu svårare att beräkna arbetskostnaderna. Alla typer av elverktyg används för att underlätta ägarens arbete. De kan inte bara påskynda utförandet av arbetet och spara energi, utan också avsevärt förbättra kvaliteten på det erhållna resultatet. Kostnaden för sådana assistenter beror både på själva instrumentets komplexitet och på tillverkarens ”berömmelse”. När du går till affären för en borr eller sticksåg kan du bli förvånad över prisuppgången. Ibland är en kinesisk produkt flera gånger billigare än en produkt från ett välkänt europeiskt företag. Vad ska man föredra och är det någon mening med att betala för mycket för ett namn. Låt oss prata om reglerna för att välja ett sådant användbart verktyg i alla hem som en väggjakt..

Innehåll:

Vad det är?

Invånarna i panel- eller tegelhus är väl medvetna om vilken typ av mjöl en så enkel uppgift som att flytta ett uttag eller byta bara några tiotals centimeter kan bli till. Och inte alls för att den olämpliga ägaren fastnade i tre ledningar och gjorde en kortslutning, utan för att korrekt anslutna ledningar fortfarande måste byggas in i väggen, och för detta måste du slå ett speciellt spår i det – ett spår. Det är i sådana situationer som det oftast finns en önskan att köpa en väggjakt. När alla andra metoder har prövats surrar händerna och den hatade väggen liknar hårdheten hos en diamant.

Arbeta med en väggjakt

Under de senaste åren har inte bara elektriska ledningar, utan även vattenledningar och värmerör börjat gömma sig i väggar. Lyckligtvis tillåter moderna rör med en liten linjär expansion att du säkert kan göra detta, och det är svårt att överskatta den estetiska effekten av en sådan omvandling. Det är här du behöver ett verktyg som kan skära flera meter spår på några minuter. Utseendemässigt är det här verktyget lite som den välkända kvarnen, men med två cirklar, vilket gör det möjligt att skära spår med önskad bredd.

Urvalsregler och grundläggande egenskaper

Vad du behöver vara uppmärksam på när du väljer en väggjakt.

 • Huvudkarakteristiken för detta verktyg är motoreffekten. Det bör väljas utifrån mängden arbete och materialets egenskaper som måste släppas.
 • Gränserna för eventuell justering av fågbredd och skärdjup. Det är viktigt att dessa mätvärden uppfyller dina behov..
 • Närvaron av ett grenrör för anslutning av en dammsugare. Under sådant arbete finns det alltid mycket damm, genom att avsevärt minska mängden med hjälp av en chaser med en dammsugare kan du inte bara underlätta rengöring utan också behålla din hälsa. Betong- och tegeldamm som fångas i andningsorganen är ofta orsaken till allvarlig sjukdom..Väggjakt med dammsugare
 • Närvaron av en glidande koppling, vilket kommer att göra arbetet mer bekvämt och smidigt.
 • Elektroniskt överbelastningsskydd. Detta alternativ hjälper till att förhindra överhettning av motor och skador. Vid kritiska belastningar stänger den helt enkelt av enheten.
 • Skyddssystem mot oavsiktlig påslagning eller omstart. Detta alternativ är nödvändigt för dem som har nyfikna barn som är ivriga att lära sig all livets visdom av sin pappa. Och du själv, i arbetets hetta, kan skada dig själv allvarligt genom att av misstag trycka på avtryckaren.
 • Kvaliteten på skyddshöljet är också av stor vikt. Det är inte ovanligt att sågblad skadas under drift. Vid höga varvtal leder detta till att skarpa fragment sprids i hög hastighet och endast ett hölje av hög kvalitet kan skydda dig från allvarliga skador.
 • I chasers, vars pris är något högre, kan du hitta ytterligare alternativ som en skyddskoppling, ett stabiliseringssystem (för att minska vibrationer), ett mjukstartsystem.

Väljer tillverkare

Även bland modeller med samma effekt och en uppsättning extra alternativ är prisintervallet för produkter från olika tillverkare ganska stort. Vilken bör du föredra? Experter rekommenderar att du köper utrustning från kända märken. Det behöver inte vara dyrt. Här är en kort lista över världens mest kända företag som tillverkar liknande produkter..

Makita

Detta företag grundades 1915 i staden Nagoya i Japan och bär namnet på dess skapare, Masaburo Makita. Idag ingår det med säkerhet i kohorten av marknadsledare inom tillverkning av elverktyg. Företaget producerar mer än 1000 produkter, inklusive Makita väggjakt..

Makita väggjakt

En unik egenskap hos företagets furor är dammskyddssystemet, som inte bara sträcker sig till motorn utan även till lagren, vilket väsentligt ökar verktygets livslängd. Ett speciellt system av labyrinter i avgassystemet förhindrar spridning av dammsuspensioner. Komplett med en väggjakt rekommenderar tillverkare att använda en Makita 440 dammsugare.

De främsta fördelarna med enheterna hos denna tillverkare inkluderar:

 • Förbättrat dammskydd;
 • Reduktionshölje av magnesiumlegering;
 • Vibrationsdämpande system;
 • Gummerade handtag;
 • Säkring mot oavsiktlig aktivering;
 • Uppgraderad vaktdesign.

Dessutom omfattar leveransen av en sådan väggjakt allt du behöver. Detta är ett extra handtag och flyttbara skivor och en nödvändig uppsättning nycklar. Allt detta är snyggt packat i ett bekvämt fodral med företagslogotyp.

Hitachi

Ett annat japanskt företag, organiserat i början av 1900 -talet, som ett företag för produktion av elmotorer. Redan 1948 beslutades att öppna en ny riktning för utveckling och produktion av elverktyg “Hitachi Ltd”.

Om vi ​​pratar specifikt om att jaga chasers, kan ett särdrag hos verktygen i detta företag betraktas som ett hållbart, men samtidigt lätt skyddande fodral och en ganska stor bredd på jakten..

Hitachis väggjaktare ligger i mellansegmentet och har ett ganska bra förhållande mellan pris och kvalitet. Denna teknik är perfekt för hemmabruk, när arbetsvolymen är stor, men långt ifrån industriell skala..

Bosch

Denna tillverkare av elektrisk utrustning och elektronik är en av de största i världen. Det behöver inte sägas att de flesta av dess produkter tillverkas på beställning på fabriker i Europa och Asien. Denna produktionsmetod försämrar dock inte verktygens konkurrenskraft. Företaget grundades i slutet av 1800 -talet och har länge varit en erkänd ledare inom komfort, säkerhet och kvalitet. En annan fördel med Bosch väggjakt är ett stort nätverk av servicecenter, där du kan beställa den nödvändiga delen eller utföra reparationer..

Företagets specialister har ett antal uppfinningar, som senare började användas av andra tillverkare, vilket indikerar en ständig strävan efter produktförbättring. När det gäller priset kan Bosch -verktyget också hänföras till mellansegmentet – priset är ganska jämförbart med Hitachi och Makita -produkterna..

Hilti

Detta företag grundades i Liechtenstein 1941 och har vuxit till storleken på ett företag idag. Det har kontor i mer än 120 länder runt om i världen och tillverkar produkter inte bara på sina egna fabriker, utan också på beställning..

Hög kvalitet är kännetecknet för Hilti väggjakt. Under tillverkningen av denna teknik testas varje verktyg som kommer från löpande band. Vi kan med säkerhet säga att detta är den mest tillförlitliga byggutrustningen. Det är perfekt för byggare som använder sina hjälpare mycket intensivt..

Förmodligen den enda nackdelen med denna tillverkare är det mycket höga priset på sina produkter. Det är därför Hilti -utrustning sällan köps för hemmabruk, utan snarare lämplig för proffs. Tillverkare rekommenderar att du använder en original dammsugare med sina väggjaktare, vilket gör kostnaden för enheten ännu mindre överkomlig..

Naturligtvis kommer en korrekt vald väggjaktare att vara en bra hjälpare för dig. Det viktigaste att komma ihåg är att du bara måste köpa ett sådant verktyg i specialaffärer, där möjligheten att “stöta på” en falsk är extremt liten. Att handla i tvivelaktiga butiker eller “från händer” riskerar inte bara pengar, utan också din egen hälsa.