Geyser Neva lux 6014 – funktioner, specifikationer, instruktioner, recensioner

Kolonnmodellen utvecklades speciellt för inhemska driftförhållanden. Eftersom i privata nätverk av förortsbebyggelser ofta finns ett lågt tryck i det tillförda vattnet, är gevern Neva lux 6014 väl lämpad för förhållandena för en sådan operation. Med allt detta är den utrustad med ett tillräckligt genomtänkt säkerhetssystem som är utformat för att säkra kolumnens funktion vid fel..

Innehållsförteckning:

Specifikationer Neva lux 6014

 • kolumneffekt är 28 kW,
 • uppvärmningskapacitet – 24 kW,
 • vattenförbrukning vid uppvärmning till 25 ° С – 14 liter per minut,
 • gasförbrukning per timme är 3 m3 naturgas eller 1,1 kg flytande gas per timme,
 • vikt – 13 kg.

På grund av förmågan att arbeta även med trycket i det levererade vattnet så lågt som 0,15 atmosfär, kommer kolonnen att vara ett bra val för ett hus vars kommunikation har problem med tillförseln.

Fördelar med Neva lux 6014

Enligt många recensioner på denna modell bör fördelarna med en gasvattenvärmare beskrivas på följande punkter:

 • även när intensiteten för det inkommande vattenflödet ändras, bibehålls vattentemperaturen i ett givet läge,
 • tack vare det elektroniska styrsystemet är noggrannheten för den upprätthållda vattenuppvärmningstemperaturen vid stegnivån +/- 1 ° С,
 • säkerhetssystemet på flera nivåer ger automatisk avkoppling från nätverket vid fel,
 • Digital skärm,
 • värmeväxlaren är gjord av koppar, utan blandning av andra metaller,
 • användarvänlighet, tack vare vilken även äldre enkelt kan använda pelaren utan hjälp utifrån,
 • bra kombination av pris och kvalitet,
 • modern design,
 • stor vattenpassage,
 • vid korrekt användning kräver ett samtal till arbetsledaren endast en gång om året vid planerat underhåll.

Gasvattenvärmare i sig är ganska nyckfulla enheter. De är kortlivade och misslyckas ofta i förtid. Samtidigt är det obehagligt att värmeväxlaren som huvuddel kostar nästan samma som en ny kolumn. Neva lux 6014 är också bra eftersom billiga reservdelar erbjuds till den. Tack vare detta, även om kolumnen misslyckas, är det vettigt att byta ut den skadade enheten, det finns ingen anledning att ändra den till en ny kolumn. Tack vare den snabba uppvärmningen tillförs systemet varmt vatten efter 15 minuter. Enligt köpare är modellen Neva Lux 6014 inte sämre än importerade konkurrenskraftiga motsvarigheter, samtidigt som den överträffar dem i design, billiga delar och slutpriset. Innan ny märkning var Neva -företaget självt Gazapparat -anläggningen som började producera gaspannor 1945. Faktum är att produkterna från detta märke har varit kända på hemmamarknaden i över 70 år, vilket talar om deras egenskaper och tillförlitlighet. För att säga det rakt ut har ett företag som producerar dålig utrustning inte hållit så länge på marknaden, särskilt i den nuvarande hårda konkurrensen från utländska tillverkare. Ett annat plus är det faktum att produktionen sker på tyska linjer, på grund av vilken den goda kvaliteten på de producerade gaspannorna säkerställs..

Nackdelar med modellen Neva lux 6014

Som redan nämnts är gasvattenvärmare ofta ganska problematisk utrustning. Vanliga orsaker till störningar är utseendet på otillräckligt dragkraft och ett fel i de “elektroniska hjärnorna”. Att döma av de många recensionerna, plågar liknande problem många ägare av gasvattenvärmare, inte bara av denna serie. Det är sant, för att vara rättvis bör det noteras att förmågan att arbeta under ogynnsamma förhållanden inte betyder att man helt kan glömma otillräcklig dragkraft och andra kränkningar av driftförhållandena. Om kommunikationen som är ansluten till huset inte kan ge ett konstant stabilt flöde av vatten, gas och själva avlägsnandet av avgaserna lämnar mycket att önska, bör du inte hoppas på en långsiktig drift av utrustningen.

Samtidigt, om driftsförhållandena uppfyller alla nödvändiga, fungerar kolumnen korrekt och under en lång tid, samtidigt som det bara kräver periodiskt byte av fingerbatteriet från den elektroniska styrsystemenheten.

About the author