Elektrisk jackhammer. Viktigaste egenskaperna.

Den elektriska brytaren används för att dela och lossa en mängd olika material. Detta konstruktionsverktyg kan med säkerhet kallas ett av de mest oumbärliga och vanligaste inom byggbranschen. Detta verktyg kommer utan tvekan att vara till nytta om det till exempel är nödvändigt att förstöra en vägbotten, hugga metall, förstöra frusen jord, skapa öppningar eller nischer i väggar av betong och tegel, samt vid demontering av olika monolitiska strukturer . Så hur väljer du rätt interskol eller andra märken av elektrisk jackhammer? Och vad är den bästa elektriska jackhammer att köpa??

Innehåll:

Typer av jackhammare

Det här verktyget kan grovt delas upp med typen av enhet:

Dessa verktyg kan också villkorligt delas in i typer, baserat på deras vikt, beroende på vilken typ av arbete som utförs:

Det är också värt att komma ihåg att vikten av detta konstruktionsverktyg beror direkt på dess kraft. Till exempel en bosch elektrisk jackhammer, denna tillverkare anger vikten direkt i etiketten (USH 27 (27 kilo)).

Motoreffekt

Den elektriska hammaren eller andra tillverkare skiljer sig också åt i typ av effekt, från 500 till 2000 watt. Ju högre denna indikator är, desto mer produktiv blir verktyget. På grund av den höga effektnivån kan hammaren fungera länge utan avbrott..

Maximal enskild slagkraft

Denna indikator kan hänföras till de viktigaste. Ju större den är, desto starkare material kan den förstöra. Bland de lätta modellerna av detta verktyg kan du hitta modeller med ett slag från 3 till 8 J. Samtidigt kan tunga hammare ha ett enda slag på mer än 60 J, till exempel en elektrisk jackhammer makita, modell HM 1810.

Tillgänglighet av nödvändiga elektroniska system

Ett konstruktionsverktyg för en hammaråtgärd är ganska dyrt, det måste nödvändigtvis ha flera elektroniska system som kan säkerställa dess tillförlitlighet och funktionalitet..

Dessa system inkluderar följande:

Förekomsten av spetsar av den arbetande kroppen

Om en skärning med detta verktyg planeras, skulle närvaron av en toppmejsel vara ett idealiskt alternativ. I händelse av att lossning, demontering eller till exempel förstörelse av vägbanan planeras, är närvaron av en toppkofot nödvändig. För att bekämpa isbildning och jämna ut ytan behöver du ett spikblad.

Produktion

Så vilken modell ska du välja, för i en klass är instrumenten så lika? Vi kan med säkerhet säga att de viktigaste och redan beprövade företagen som är engagerade i tillverkningen av dessa konstruktionsverktyg producerar högkvalitativa jackhammare. Men alla ligger på ungefär samma kvalitet och tekniska nivå. Alla nya artiklar, i sin produktion, visas väldigt sällan och blir omedelbart deras konkurrenters egendom. Av denna anledning, när du väljer dem, måste du baseras på andra parametrar och indikationer. När du väljer ett sådant konstruktionsverktyg är det nödvändigt att först och främst ta hänsyn till funktionerna på arbetsfronten, liksom specifika uppgifter. Dessutom kan du redan rikta din uppmärksamhet mot design, ergonomi och varumärke.

Tyvärr föredrar många byggare idag att köpa kinesiska verktyg, som är mycket billigare än märkesvaror. De förklarar detta med att du till denna kostnad kan köpa tre eller till och med fem kinesiska hammare. Men detta tillvägagångssätt för urval är inte korrekt. Sådana verktyg är dyra, har mindre prestanda och har också dålig säkerhet. Som man säger: “Den eländige betalar två gånger”.

About the author