DIY trädgårdstrimlare

När du tar hand om din trädgård kan du inte undvika att beskära gamla och döda grenar på träd och buskar. Som ett resultat ackumuleras en ganska stor mängd borstved som du vill använda till förmån för verksamheten. Den mest praktiska vägen ut i en sådan situation är att skicka grenarna till kompost och låta dem ruttna där. Tyvärr är processen att omvandla massivt trä till kompost ganska lång, och ett berg av torra grenar förstör den allmänna utsikten över platsen. I det här fallet kommer trädgårdsförstöraren till undsättning. Tack vare trädgårdsavfallskvarnen kan du påskynda komposteringsprocessen och minska berget av grenar till en mycket blygsam storlek. Idag är det inte svårt att köpa en trädgårdsförstörare, särskilt om du har tillräckligt med pengar. Men de som inte har råd kan göra helikoptern själva..

Funktionsprincipen och kvarnen

Funktionsprincipen och kvarnen

För att göra en trädgårdskrossare av grenar med egna händer måste du förstå principen för dess drift och hur den fungerar. Annars blir det omöjligt att skapa rätt ritning och sätta ihop hela strukturen..

Strimlaren har en ganska enkel design. Den består av en motor, en arbetsaxel med knivar, en metallram, en mottagarlåda och ett skyddshölje. Självhacken är monterad på en tvåhjulig bas för enkel rörelse. Naturligtvis består designen av alla trädgårdsförstörare av mindre delar. Vilka och i vilken mängd kommer vi att överväga i steget att skapa en ritning.

Funktionsprincipen är också extremt enkel. Rotationer från motorn överförs direkt till axeln eller med hjälp av ett bälte eller kedja. Samtidigt matas grenar in i mottagarlådan, som slipas med knivar på arbetsaxeln. Utgången är strimlad trä, redo för kompostering. Funktionsprincipen liknar något köttkvarn.

En enkel och samtidigt effektiv design av en trädgårdsavfallskvarn används inte bara av sommarboende och trädgårdsmästare. Det finns också industriella anordningar som kan bearbeta ganska tjocka trädgrenar. Utformningen av sådana maskiner är mycket mer komplicerad och perfekt. Men det bör noteras att vissa tekniska lösningar för industrikvarnar kan implementeras hemma. Detta gör att en konventionell trädgårdsförstörare kan bearbeta tjocka grenar effektivt och snabbt..

Typer av trädgårdskrossar

När du skapar en trädgårdsförstörare med dina egna händer måste du i förväg veta vad den ska slipa. Typ av kvarn, dess prestanda och vissa designfunktioner beror på detta. I allmänhet kan alla trädgårdssopförstörare delas upp enligt parametrar: effekt och typ av motor som används, liksom typen och principen för ströningsenheten.

Motor

Gasmotor

Trädgårdskrossar kan utrustas med både bensin- och elmotorer. Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar. Så bensinträdaren är mycket lättare att bearbeta stora grenar, den är mobil och beror inte på energiresursens avstånd. Men vissa modeller av makuleringsmaskiner, särskilt kraftfulla, kräver anslutning till jordbruksmaskiner, till exempel en traktor eller en bakomliggande traktor. Till skillnad från bensinen är den elektriska trädgårdsförstöraren mer kompakt, lätt och lättare att använda. Men elförstörare är fast bundna till anslutningspunkten och har något svagare effekt..

Elmotor

I allmänhet, om du väljer en motor för en hemlagad kvarn, måste följande övervägas.

 • Elmotorer med en effekt på upp till 1,5 kW klarar enkelt grenar upp till 2 cm i diameter och installeras oftast på fabriksmodeller avsedda för ett litet område med låg arbetsintensitet.
 • Motorer 3 – 4 kW kan bearbeta grenar upp till 4 cm i diameter och är avsedda för ägare av en liten trädgård.
 • Men motorer med en effekt på mer än 6 kW används i strimlare för stora gårdar och kan slipa grenar på 10-15 cm i diameter.

Eftersom en hemmagjord rivare vanligtvis är inriktad på ett brett arbetsområde rekommenderas det att installera en 4 kW elmotor. När det gäller bensinmotorer klarar förbränningsmotorn med en effekt på 5 – 6 hk alla uppgifter..

Viktig! Det är nödvändigt att markera drivkraften för trädgårdskrossar. Detta kan vara en kedja, ett bälte eller fästknivar direkt på motoraxeln..

Knivdesign

Ett annat kriterium genom vilket trädgårdskrossar utmärks är knivarnas design. Eftersom kvaliteten på slipningen beror på detta. Till exempel producerar vissa modeller av strimlare vid utgången grenar från 2 cm till 10 cm långa, beroende på axelns diameter och strimlingsprincipen. Andra är en kombinerad design och kan bearbeta ganska stora grenar och producera små chips. Men om det bara används en skiva med knivar i slipsystemet som är direkt monterad på motoraxeln, kommer en sådan slipmaskin att kunna bearbeta endast tunna grenar och ge ut små damm..

I fabriksmodeller används följande tre alternativ mest.

Trädgårdskrossare med cirkulära knivar

Den första är en knivskiva. Dessa maskiner är bra för att hugga små grenar upp till 2 cm i diameter och gräs.

Trädgårdskrossare med fräs

Den andra är knivarnas fräsdesign. Strimlare med liknande knivarrangemang klarar tjocka grenar upp till 8 cm. Men på ett villkor – grenarna måste slås torra. Annars kommer resterna av råbark och trä att hamras i skäret och stoppa mekanismen..

Trädgårdskrossare med turboknivar

Tredje – universella fräs- och turbinknivar. Denna typ av knivar är kanske den mest föredragna. Dessa strimlare kan hantera stora och små grenar både våta och torra..

Naturligtvis är de typer av knivar som beskrivs ovan nästan omöjliga att göra på egen hand. Det är därför följande knivdesigner används i hemgjorda strimlare.

 • Den första är dubbel axel design med 8 knivar.
 • Det andra är knivskiva.
 • Tredje – setningspaket av cirkelsågar. Deras tillverkning är den enklaste och material för dem finns på alla loppisar..

Nedan kommer vi att överväga skapandet av dessa typer av makuleringsmaskiner..

Hur man gör en DIY Garden Shredder

Att skapa en hemlagad trädgårdsförstörare är en ganska mödosam process som kräver en hög kompetensnivå från befälhavaren. Själva arbetet sker i två steg. Den första är förberedande. Den andra är monteringen av trädgårdsförstöraren.

Förberedande skede

På det här stadiet skapar vi ritningar för en trädgårdsförstörare och köper alla nödvändiga material. Makuleringsritningen kan ritas för hand eller i ett speciellt program som AutoCAD.

Ritning av trädgårdsförstörare

Som tidigare nämnts består rivningsdesignen av en motor, en axel med knivar, en ram, en mottagarlåda och ett skyddshölje. Men detta är bara en allmän uppfattning och, som de säger, är djävulen i detaljerna. När du skapar en ritning av en strimlare är det nödvändigt att vara särskilt uppmärksam på axelns placering med knivarna, liksom vinkeln på knivarnas snitt..

2-axlig trädgårdstrimlare ritning

För ritning med två axlar kommer att se ut så här: mellan två metallplattor finns det två axlar med knivar. Var och en av axlarna har 3-4 knivar. Själva knivarna är fixerade med 3 bultar och förskjutna från axelns mitt. Fri rotation av axlarna tillhandahålls av 4 lager fixerade i metallplattornas hål. Synkron rotation av axlarna uppnås med två växlar som drivs av en motor. Momentöverföring kan göras med ett bälte eller en kedja. Avståndet mellan axlarna väljs utifrån knivarnas bredd och tjockleken på de bearbetade grenarna.

Viktig! Var särskilt uppmärksam på antalet motorvarv. I elmotorer med en effekt på 4 kW är antalet varv från 2500 till 2800 rpm. Detta antal varv är bra i en skivhackare för små grenar och gräs. För en tvåaxlad shredder är styrkan viktig, så minska antalet varv. För att göra detta är det tillräckligt att installera ett kugghjul eller en remskiva med mindre diameter på axeln och sätta en stor remskiva eller kugghjul för att driva axlarna..

Nedan visas ritningarna av en trädgårdsförstörare med två schakt, 6 knivar, tre på var och en av skaften.

1.

Ritning av en trädgårdskrossare med 2 axlar - foto 1

2.

Ritning av en trädgårdskrossare med 2 axlar - foto 2

3.

Ritning av en trädgårdsförstörare med 2 axlar - foto 3

4.

Ritning av en trädgårdskrossare med 2 axlar - foto 4

5.

Ritning av en trädgårdsförstörare med 2 axlar - foto 5

För ritning av knivskiva ser mycket lättare ut.

Trädgårdsförstörare ritning med cirkulära knivar

Trädgårdsförstörare ritning med cirkulära knivar 1

Detta gäller främst skivan med knivar. På ritningen kan du visa skivans diameter och knivarnas placering och deras nummer. Beroende på kraven för hackningens kvalitet kan det vara från 1 till 3 knivar. Skivan i sig kan placeras både vertikalt och i vinkel. Nedan visas ritningarna av knivskivkvarnen.

Ritning för en krossare med en uppsättning cirkelsågblad också ganska enkelt.

Ritning av en trädgårdskrossare från cirkelsågar

Ritning av en trädgårdskrossare från cirkelsågar

På ramen sitter en regla med cirkelsågar, som drivs av en motor. Oftast används en remdrivning i sådana utföranden. Därför kommer remskivor att placeras på änden av motoraxeln och tapparna. Skivornas storlek kan vara densamma. Nedan visas ritningarna av en sådan rivare..

Materialet som behövs för att göra krossarna som beskrivs ovan kan köpas från butiker, loppisar eller bilmarknaden. Naturligtvis måste vissa delar beställas från vändare, men de flesta kan köpas utan problem. För att slutföra monteringsarbetet behöver du en slipmaskin, en svetsmaskin och skiftnycklar.

Följande material krävs för de två axlarna:

DIY -material för att göra en trädgårdskrossare med två axlar

 • elektrisk eller bensinmotor;
 • två metallplattor 10 mm tjocka. Bredd och höjd väljs individuellt;
 • två växlar för synkron drivning av axlar;
 • en remskiva eller kugghjul för överföring av vridmoment till axlar;
 • en remskiva på motoraxeln;
 • två axlar för knivar;
 • 5 lager och fastsättning på dem;
 • knivar eller material för deras tillverkning;
 • profilrör för ramen;
 • plåt 2 mm tjock för skyddskåpa och mottagningsbehållare.

Strimlaren från cirkelsågförpackningen kräver följande:

Trädgårdsmaskinsmaterial från cirkelsågar

 • 15 – 20 cirkelsågar. Diametern kan tas som 18 cm;
 • motor;
 • hårnål M20 eller motsvarande;
 • 2 lager och fastsättning på dem;
 • 2 remskivor;
 • 17 – 22 metallbrickor 5 mm tjocka för separering av sågar;
 • plåt 2 mm för skyddshöljet och mottagningsbehållaren;
 • profilrör för ramen.

En hackare med bladskiva kräver väldigt lite:

 • motor;
 • plåt för skyddshöljet och mottagningsbehållaren;
 • knivar och plåt för skiva.

Som du kan se är den enklaste i sin design en skivkvarn. Men det bör noteras att versionen av krossaren med två axlar kan bearbeta grenar upp till 8 cm i diameter och skivförstöraren upp till 2 cm.

Montering av en trädgårdsförstörare

Med ritningen och de nödvändiga delarna i handen kan du fortsätta med installationen av trädgårdsförstöraren. Monteringsarbetet är uppdelat i flera steg – montering av ramen och skapande av en mottagningsbehållare, montering av huggetrumman och installation av motorn och hackningstrumman på ramen.

Montering av en tvåaxlad trädgårdsförstörare

Tänk på monteringsprocessen med exemplet med en krossare med två axlar.. Vi börjar arbeta med att skapa en ram:

 • vi skär bitar från ett profilrör med en slipmaskin. Fyra ämnen kommer att vara 40 cm långa och två 80 cm långa;
 • svetsa korta bitar i rät vinkel mellan två långa. I det här fallet placerar vi de två inre tvärstängerna på ett sådant avstånd från varandra så att huggetrumman är pålitligt installerad på dem;

Viktig! För att ge makulatorn rörlighet kommer hela strukturen att monteras på en hjulbas. För att göra detta är det nödvändigt att svetsa två ställen till ramen, som axeln med hjul kommer att fästas på.

När du har skapat ramen kan du börja skapa axlarna för huggetrumman.:

Tvåaxlad trädgårdsförstörare med egna stavar - tillverkning av trumaxlar

 • vi tar ett kvadratiskt metallämne om du planerar att installera 4 knivar på ena axeln. Eller ett runt ämne för tre knivar;
 • för ett fyrkantigt arbetsstycke slipar vi båda ändarna och gör dem runda så att de kan komma in i de köpta lagren. Med ett runt arbetsstycke skärper vi den centrala delen och gör tre plana snitt för installation av knivar.

När det gäller själva knivarna kan de tillverkas av en Kamaz -fjäder:

 • vi tar en fjäder och skär av en bit av önskad längd;
 • arbetsstycket kan jämnas vid behov. För att göra detta måste du värma upp det i en ugn och göra det jämnt med några hammarslag. Värm sedan upp och låt svalna;
 • i själva knivarna gör vi hål för bultarna;
 • nu slipar vi knivarna. Vi väljer skärets vinkel 35 – 45 grader. Vi slipar på en slipmaskin;

DIY trädgårdstrimlare - att göra knivar

 • i slutändan applicerar vi knivar på axeln och markerar platserna på axeln för fastsättning. Sedan borrar vi hålen och gör trådar i dem..

Nästa steg är att skapa en huggtrumma:

 • i två metallplattor, som blir väggar, skär vi ut hål för att installera lager i dem. Detta görs bäst med en svetsare och slipar sedan kanterna. Eller så kan du kontakta företaget. I detta fall kommer hålen att ha perfekt form;
 • nu installerar vi lagren inuti;

DIY trädgårdstrimlare - gör en trumma

 • för fastsättning använder vi speciella dynor som är bultade på metallväggarna;
 • vi sätter in axlarna inuti lagren och fixar dem;
 • trummans väggar är anslutna till varandra med gängade metallbultar och fixerade med muttrar.

Efter avslutat arbete med trumman och ramen gör vi en mottagarlåda:

DIY trädgårdstrimlare - gör en mottagarlåda

 • vi tar tunn plåt och gör 4 parallellpipedformade ämnen;
 • mäta 4-5 cm från varje arbetsstycks smala kant och böj det;
 • gör samma sak för ämnenas långsidor. Men vi gör böjen i motsatt riktning;
 • vi samlar hela strukturen och kontrollerar hur ämnena passar ihop;
 • med svetsning eller självdragande nitar ansluter vi kanterna;
 • vid lådans botten, vid de böjda kanterna, gör vi hål för fästelement.

Dubbelaxel Garden Shredder

Efter montering av huggetrumman sätter vi kugghjulen på axlarna och installerar hela strukturen på ramen, där vi fixar det med bultar. Sedan sätter vi motorn på plats och spänner drivkedjan eller remmen. Slutligen installerar och fixar vi mottagarlådan. Vi installerar också ett skyddshölje på alla roterande delar av kvarnen för att undvika oavsiktlig intrång av föremål från tredje part..

Det är något lättare att göra de andra två makuleringsapparaterna.. Skivförstöraren kräver följande:

DIY -trädgårdstrimlare

 • skapa en ram och placera en motor inuti;
 • ovanpå motorn, installera en reflekterande plåt av plåt med ett hål för motoraxeln;

DIY disc garden shredder 1

 • gör ett hål i skivan för installation på axeln, samt slitsar för knivar;
 • knivar kan tillverkas av en bilfjäder på det sätt som beskrivits tidigare;

DIY disc garden shredder 2

 • samla och installera en skiva med knivar;
 • vi skapar en mottagarlåda och installerar den ovanpå skivkvarnen.

Monteringen av en kvarn från cirkelsågar är enligt följande:

DIY trädgårdshackare - montering av ett paket med sågar

 • vi skapar en ram;
 • trä cirkelsågar på en gängad nål. I det här fallet placerar vi brickor mellan skivorna. Detta för att se till att tänderna inte fastnar vid varandra. Spänn fast paketet med sågar med muttrar på båda sidor;

DIY cirkelsågsträdgårdstrimmer 1

 • svetsfästen för lager på ramens inre tvärdelar;
 • vi lägger lagren på tappen och fixar dem, varefter vi installerar sågpaketet på ramen och fixar det där;

DIY cirkelsågstrimlare 2

 • från den längsta änden av tappen, installera en remskiva eller kugghjul och fixa det med en låsring;
 • installera motorn och dra åt drivkedjan eller remmen;
 • slutligen installerar vi mottagarlådan.

Trädgårdsförstörare av cirkelsågar

När du skapar en av de hemmagjorda strimlarna som föreslås ovan är det nödvändigt att ta hänsyn till fördelarna och nackdelarna med var och en av dem. Tvåaxlad shredder kännetecknas av hög effekt och förmågan att bearbeta tjocka grenar. Fraktionen av marker kommer att vara från 2 cm till 8 cm, beroende på varv och antal knivar. Tvärtom kommer en knivskivningsförstörare att klara små grenar perfekt och ge ut en liten bråkdel av flis, men tjocka grenar är ett problem för det. Strimlaren med cirkelsågförpackningen klarar både tjocka grenar och mindre. Men samtidigt är det väldigt dammigt, och många flisar fastnar mellan sågarna, vilket kräver noggrann rengöring efter arbete. Alternativen för trädgårdsförstörare som beskrivs ovan kan skapas både i en enda design och genom att kombinera typer med varandra..