DIY looping maskin

Vid reparation av träytor är det vanligt att skrapa. Detta görs för att eliminera alla oegentligheter, ta bort djup smuts och förnya gamla beläggningar. Det är helt omöjligt att föreställa sig att sådant arbete en gång utfördes manuellt med hjälp av skrapcykler. Det är fullt möjligt att när man återställer parkettgolv i adelshus, används liknande tekniker fortfarande idag, men skrapmaskinen, ett mirakel av modern teknik, gör att du kan utföra de listade verken bättre och mycket snabbare..

Innehåll:

Behovet av cykelarbete

Parkettgolv behöver regelbundet underhåll. Trots hållbarheten hos ett sådant golv, under dess långvariga användning, finns det ett behov av mindre reparationer: byte av mastik- eller lackbeläggning. Det är vanligt att skrapa parkettgolvet omedelbart efter läggningen, när de är engagerade i restaurering av lackbeläggningen på parkettgolvet eller byte av det..

Som regel utförs skrapningsarbeten i två steg: det första är grov bearbetning, som består i att jämna ut beläggningen, ta bort fläckar och ta bort spår av gammal smuts och fötter, samt ta bort gammalt lack; andra – sista slipning och förberedelser för applicering av en ny beläggning.

Parkettskrapverktyget är ett slipverktyg. En sådan maskin kan framgångsrikt användas för att arbeta på parkettgolv och på andra trägolv: till exempel på däckgolv. Detta gäller om brädan fästes med dolda fästen. Användningen av en skrapa för parkett anses vara bekväm för arbete i hörn, områden nära värmeradiatorer och väggar, andra “blinda fläckar”.

Looper koncept

Vid arbete på stora ytor krävs en seriös skrapa, som kallas en parkettkvarn med tre skivor. Arbetet i det här fallet kommer att utföras snabbare och resultatet blir bättre. För läxor och små rum är en handskrapa ganska lämplig, med hjälp av vilken det är inte mindre bekvämt att slipa “blinda fläckar”.

Av design är manuella skrapmaskiner av vibrationer, bälten, excentriska, deltaformade och andra typer. Alla utföranden är utrustade med munstycken för anslutning av en dammsugare och gör det enkelt att byta arbetssliputrustning. Maskinerna för skrapning av parkett kan utformas för olika tider av kontinuerlig drift, eftersom olika modeller har olika krafter. Hushållsapparater för matningsspänning är konstruerade för 220V, och professionella apparater kräver industriell strömförsörjning vid 380V.

Utrustning för skrapning

Följande utrustning används för slipning och skrapning av parkett:

  • Loop trumma maskin. I de flesta fall är det vanligt att använda maskiner med en trumbredd på 200 millimeter för skrotning av hushållsgolv. Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att noggrant inspektera golvet för förekomst av utskjutande spikar och främmande föremål, ta bort allt skräp från rummet.
  • Enkla och tredubbla skivslipmaskiner. Dessa enheter används som regel i professionellt arbete för att utföra slipning av hög kvalitet på golv på hög nivå med ökade krav, nytt massivt trä och parkett, samt före färgning av parkett eller golv. Denna utrustning kan användas för lackering för mellanliggande slipning av mellanlager.
  • Enheter för slipning av svåråtkomliga platser och kanter. Tidigare, för att skrapa kanten och svåråtkomliga platser, otillgängliga för storskaliga slipmaskiner, användes cykler och sedan-“slipmaskiner”. Men tekniken står inte stilla och idag tillverkas speciella maskiner – de så kallade “stövlarna”.
  • Slipande material. Olika utrustningar kräver olika slipmaterial – sandpapper i rullar med olika bredd och kornstorlek. Längden på en fyllning är vanligtvis 700 millimeter. Förbrukningen av slipmaterial är mycket olika, beroende på höjdskillnaderna mellan brädorna, parkettens ålder, typen av den tidigare skyddande beläggningen – fläck, lack, färg, torkolja och kan påverka den slutliga kostnaden för skrapan.
  • Hjälpmedel och utrustning: sax för skärning av slipmaterial, nycklar för att installera slippapper på en trummaskin, kitt, bricka, rulle, kvast, dammsugare, andningsskydd.

Looper -enhet

Parkettslipmaskinen har en kompakt kaross, vanligtvis med ett gångjärnslock över trumman och ett utdragbart handtag för att bära maskinen. Sliptrumman har en enkel anordning för att fästa slippapper. För att fästa skinnet i trumman görs ett spår och 2 klämrullar med plattor installeras.

Genom att kombinera lägenheterna med spåret med hjälp av speciella nycklar är det vanligt att trä ändarna på huden, dra åt det genom att vrida klämrullarna till varandra och fixa slipskinnet. Ytan på trumman på skrapmaskiner har en elastisk beläggning, som ger en tät och jämn spänning av slipskikten för att uppnå en hög kvalitet på den bearbetade ytan.

För slipning används vanligtvis slippapper i en rulle på 200 millimeter bred på en twillbas. Sliptrummorna drivs av en elmotor genom en kilremstransmission. Kilremmen spänns genom förskjutning av motorns vridplatta. Sidohjulen är polyuretanbelagda för att förhindra skador på golvet när maskinen är i rörelse.

I moderna skrapmaskiner finns det en mekanism som låter dig justera pressnivån på golvytan och en mekanism för att justera det återstående avståndet från maskinen till rummets vägg. Skrapans enhet gör att du kan bearbeta ytan nära väggarna med golvlisterna borttagna och är också ansvarig för användarvänlighet och utmärkt manövrerbarhet för enheten.

Kontrollmekanismen, som är placerad på stativet, tillhandahåller överföring av maskinen från transportläget, där trumman är höjd ovanför golvet, till arbetsläget, när sliptrumman rör ytan. Moderna enheter är utrustade med snabba trumlyftmekanismer, som underlättar kontrollen av skrapan under drift..

Hemlagad looping maskin

Tidigare vid behandling av träytor var det nödvändigt att tillämpa mödosamma manuella åtgärder för att uppnå önskat resultat. Olika slipmaskiner säljs idag. Priset på looping -maskiner från tillverkaren är dock ganska högt, och därför använder utvecklare dem sällan..

Det är inte alls nödvändigt att köpa en så dyr slipmaskin, eftersom du kan göra den själv. Den självtillverkade skrapmaskinen består av en elmotor som är monterad på en rörlig säng, en flexibel axel och ett slipskiva..

Du kan använda en rund motor från en gammal tvättmaskin. Skär en säng 180 x 500 x 20 millimeter från ett tjockt järnark. Skär en långsida rakt med en metallfräs, eftersom en platt sida behövs för att fästa plattformen med motorn.

Välj plattformens mått för skrapan med dina egna händer – 160 x 180 x 10 millimeter. Markera och borra tre hål med en borr. Markera sedan sängens ände längs hålen, som är exakt klippt, borra hål i den och klipp av tråden med en kran. Dra åt plattformen till sängen med tre bultar och placera hålen längs dubbarna för att fästa motorn på plattformen.

Sliphjul kan beställas av en vändare, välj deras mått – 38 millimeter bred, 55 millimeter i diameter, sidor på 4 millimeter och ett spår 4 millimeter djupt. Borra den första rullen som passar på motoraxeln. I den andra gör du ett spår för 2 lager. Förvärm valsen till en temperatur så att vattnet som kommer på den väser, det blir lätt att sätta in 2 lager.

Den sista etappen av arbetet kommer att vara att borra i hörnet av hålet och skapa en markering i sängen. Rullarna måste stå i linje. Avståndet mellan slipskivornas centrum i den framtida skrapan ska vara nära 300 millimeter. Var noga med att dra gummit på rullarna, som moderna slipmaskiner. Bredden på tejpen och gummit är nära 30 millimeter. Gummi kan tas från kamerorna på en moped eller cykel.

Nu vet du hur man gör en skrapa och vad du behöver den till. För att göra ditt jobb enklare kan du naturligtvis köpa en slipmaskin i din stads detaljhandelsnätverk. Men om du vill spara pengar, gör sedan en gör-det-själv looping-maskin. Det är inte så svårt!