Reparații la credit. Este posibil să?

Fiecare dintre noi de câteva ori pe parcursul vieții noastre trece printr-un astfel de eveniment ca renovarea. Desigur, puteți lipi din nou tapetul în camere destul de des și este foarte posibil să faceți față cu el singur și cu mijloace mici. Reparațiile minore sunt de obicei începute atunci când interiorul casei se plictisește sau apar unele defecte..

Problema reparațiilor majore la un apartament sau o casă, asociată cu costuri mari de timp și materiale, apare de obicei în două cazuri.

Cuprins

Renovarea unui apartament nou

Cel mai evident motiv pentru renovare este cumpărarea unei case noi. Dacă vorbim despre cumpărarea unui apartament într-o clădire nouă, atunci cantitatea de muncă pe care trebuie să o facă viitorii coloniști noi nu poate fi limitată de termenul „reparație”. La urma urmei, apartamentele noi astăzi sunt pereți goi. În cel mai bun caz, există partiții interioare. Primul lucru cu care noii proprietari vor trebui să fie nedumeriți este crearea unui proiect de design. Va fi necesar să conveniți cu organizațiile care verifică aspectul viitorului apartament, amplasarea unei băi, bucătărie, prize și multe altele. Cel mai probabil, în această etapă, veți avea nevoie de serviciile scumpe ale unui proiectant profesionist de planificare. După aprobarea proiectului, puteți trece la selectarea materialelor. O atenție deosebită trebuie acordată alegerii echipei de reparații.

Este demn de remarcat faptul că aproape orice organizație implicată în construcția de case va oferi cu siguranță servicii de renovare a apartamentelor. În același timp, compania va fi, de asemenea, gata să facă față tuturor dificultăților cu aprobarea proiectului de proiectare. În practică, se dovedește că serviciile unei astfel de organizații de reparații „acreditate” vor fi cu aproximativ 20% mai scumpe decât costul mediu pe piață al reparațiilor..

În orice caz, costul reparării unui apartament într-o clădire nouă va costa aproximativ 7-12% din costul total al apartamentului, în funcție de pretenția proprietarului și de statul în care apartamentul este închiriat..

Când mai ai nevoie de o revizie majoră??

Achiziționarea unui apartament pe piața secundară va deveni cel mai probabil un motiv pentru reparații majore. În plus, un apartament moștenit de la bunici și alte rude nu îndeplinește adesea cerințele noilor proprietari. În ceea ce privește timpul și costurile materiale, renovarea unui apartament vechi este comparabilă cu renovarea într-o clădire nouă..

Ei bine, în cele din urmă, toată lumea se plictisește de mediul familiar, iar reparațiile sunt dărăpănate în 5-7 ani. Reparațiile de rutină pot fi efectuate în etape. De exemplu, puteți face ordine mai întâi într-o cameră, apoi un prieten, o bucătărie, o baie și așa mai departe. Puteți defecta reparațiile din întregul apartament în funcție de tipul de lucru, de exemplu, începem cu tavanele, apoi așezăm parchetul în toate camerele, punem plăcile.

Adevărat, reparația, așa cum se spune, „fără relocare”, creează multe dificultăți interne. De aceea, persoanele care au început reparațiile în apartamentul în care locuiesc acum au dorința firească de a finaliza acest proces cât mai curând posibil..

Bani pentru reparații

În fiecare dintre situațiile luate în considerare, întrebarea de unde să obțineți o sumă suficientă pentru reparații va fi foarte acută. La cumpărarea unei case noi, toate fondurile sunt adesea folosite pentru a cumpăra o casă. Dacă un apartament sau o casă este cumpărată cu credit, viitorii noi coloniști sunt împovărați cu plăți lunare și, eventual, datorii, pe care trebuiau să le primească pentru a colecta plata inițială necesară. Se dovedește a fi foarte problematic pentru a economisi suficienți bani pentru reparații. Iar decizia de a finaliza reparațiile planificate de mult în propriul apartament cât mai curând posibil va necesita, de asemenea, o sumă mare de bani..

În zilele noastre, oamenii au simțit o oarecare stabilitate, așa că au încetat să mai fie frică să ia împrumuturi, inclusiv pe cele pe termen foarte lung. Este logic să presupunem că reparațiile pot fi făcute pe credit..

Luați în considerare diverse opțiuni pentru programe de credit pentru repararea unui apartament sau a unei case.

Împrumut necorespunzător

Cea mai evidentă opțiune pentru o persoană care a început o renovare este să solicite un împrumut obișnuit nevizat sau, cu alte cuvinte, împrumut de consum. Să facem o rezervare imediat că această opțiune, deși evidentă și convenabilă, este departe de a fi singura.

Un împrumut de consum este un produs financiar standard pe care orice bancă îl poate oferi. Principalul dezavantaj al împrumuturilor de consum este rata dobânzii foarte ridicată în comparație cu alte tipuri de împrumuturi. În medie, rata împrumuturilor nevizate fluctuează acum în jurul valorii de 20-25%, în funcție de programul specific și de instituția financiară. Rata este, de asemenea, afectată de suma și scadența împrumutului, precum și de istoricul împrumutatului.

Un împrumut de consum pentru reparații este atractiv, în primul rând, prin ușurința obținerii.

Pentru înregistrarea acestuia este necesar un pachet minim de documente. Există chiar programe care nu necesită dovada venitului. Adevărat, rata acestor împrumuturi, desigur, va fi mult mai mare. La urma urmei, banca este expusă riscului …

Atunci când solicitați un împrumut de consum, cel mai adesea nu sunt necesari garanții.

Este important ca atunci când primește un împrumut de consum, împrumutatul să nu aibă nevoie să răspundă la bancă și să fie responsabil pentru banii cheltuiți.

Această opțiune este foarte convenabilă dacă aveți de gând să efectuați reparații pe cont propriu. Dacă decideți să implicați persoane în îmbunătățirea locuinței dvs., alegeți o echipă de construcții mai ieftină, care nu are o licență oficială pentru munca sa, nu veți putea furniza băncii documente care să confirme că banii au fost cheltuiți pentru reparații..

Cu toate acestea, creditul de consum are unele limitări. Va fi destul de problematic să obțineți un împrumut de peste un milion și jumătate de ruble. În plus, scadența împrumuturilor de consum este mai strictă decât programele de împrumuturi vizate..

Deci, merită să luați un împrumut pentru reparații dacă suma de care aveți nevoie nu este prea mare (până la un milion de ruble), intenționați să rambursați împrumutul în termen de 1-3 ani și nu veți atrage ateliere de reparații specializate în efectuați lucrări de reparații.

Împrumuturile de consum din Tyumen sunt prezentate pe site-ul web Sravn.ru. Aici puteți obține întotdeauna informații actualizate, consultanții competenți vă vor ajuta întotdeauna.

Împrumut orientat pentru renovarea locuințelor

În cazul în care urmează să efectuați lucrări de reparații serioase cu participarea echipajelor profesionale de construcții, iar estimarea pentru reparație, conform calculelor dvs., depășește marca unui milion de ruble, ar trebui să vă gândiți la contractarea unui împrumut țintit pentru reparații capitale. Această opțiune va fi, de asemenea, benefică dacă intenționați să prelungiți rambursarea împrumutului pentru o perioadă mai mare de un an și jumătate..

Faptul este că, pentru un împrumut mic sau pe termen scurt, nu este profitabil să luați un împrumut țintit pentru renovarea locuințelor.

Un împrumut pentru reparații va necesita împrumutatul să îndeplinească o serie de cerințe. Există 2 tipuri de împrumuturi pentru reparații: cu gaj de proprietate și cu implicarea garanților.

Puteți conta pe obținerea unui împrumut cu cea mai favorabilă rată de credit la înregistrarea unei locuințe în curs de renovare, ca gaj. Merită remarcat imediat faptul că procedura de înregistrare a gajului este destul de lungă, laborioasă și deloc gratuită. Înregistrarea unui gaj va atrage după sine costurile de evaluare a locuințelor, asigurarea, plata serviciilor intermediarilor. Dacă suma este mare, este avantajos să emiteți un depozit. Și în cazul unui împrumut de o sumă mică pentru reparații cosmetice, pe care urmează să îl restituiți în câteva luni, aceste costuri vor depăși dobânda și comisioanele împrumutului necorespunzător..

De asemenea, nu trebuie uitat că înregistrarea unui gaj pe proprietate reprezintă un risc foarte clar. În caz de circumstanțe neprevăzute, trebuie să fii absolut sigur că reparațiile nu te vor lipsi de locuința ta.

Un împrumut direcționat pentru reparații poate fi, de asemenea, emis cu ajutorul unei garanții. În acest caz, rata dobânzii va fi ușor mai mare decât în ​​cazul garanției. Reparația la domiciliu pe credit va necesita, în acest caz, un set de documente care să confirme cheltuirea țintă a fondurilor. Va trebui să încheiați un contract formal cu o organizație de reparații autorizată. În plus, antreprenorul dvs. trebuie să fie aprobat de bancă. De asemenea, va trebui să furnizați chitanțe pentru toate materialele de construcție.

În ambele cazuri, o schemă de acordare a împrumuturilor va ajuta la reducerea ratei dobânzii, sub rezerva căreia banca nu vă va oferi numerar. Banca poate transfera bani direct în contul unei firme autorizate care va efectua lucrările de renovare.

Atunci când analizează o cerere de împrumut orientat pentru renovarea locuințelor, banca va lua în calcul și nivelul veniturilor debitorului. Unele programe prevăd luarea în considerare a veniturilor totale ale soților sau proprietarilor de case care vor fi reparate.

Rata la emiterea unui împrumut țintit pentru reparații va fi semnificativ mai mică decât rata unui împrumut de consum și ușor mai mare decât rata unui credit ipotecar.

Ipoteca și reparații

Dacă banca v-a aprobat un credit ipotecar pentru achiziționarea unui apartament sau a unei case, puteți lua în considerare o astfel de opțiune ca incluzând costul reparațiilor în suma datorată la creditul ipotecar. Dacă apartamentul este gajat de bancă, iar plata inițială este maximă, atunci valoarea garanției apartamentului este semnificativ mai mică decât suma datoriei. În acest caz, banca se poate întâlni cu clientul la jumătatea drumului oferindu-i să includă o astfel de opțiune ca un credit ipotecar pentru reparații în programul de ipotecă..

Cu toate acestea, un astfel de bonus poate modifica ușor rata dobânzii care nu este în favoarea dvs. Și reparațiile vor trebui cel mai probabil să fie efectuate de o companie care cooperează cu o bancă sau cu o companie de construcții..

Rezumând, ar trebui spus că reparațiile la credit sunt o bună oportunitate de a-ți îndeplini visele de a crea o casă confortabilă într-un timp scurt. Pentru a face acest lucru, nu trebuie să economisiți bani și să regretați cum se depreciază în fiecare zi, iar serviciile de reparații devin mai scumpe..

Dobânda la împrumut este plata pentru locuirea aici și acum. Iar alegerea unui program de credit depinde de capacitățile dvs. și de amploarea lucrărilor de reparații..

About the author