Alegem singuri materiale pentru gardul patului de flori

Un pat de flori este un decor minunat pentru orice site. După construirea grădinii de flori, este necesar să o separați de zona generală cu un gard. Există un imens sortiment de materiale din care să construim paturi de flori. Vom lua în considerare în continuare caracteristicile lor și cum să construim un gard pentru un pat de flori cu propriile noastre mâini..

Cuprins:

Garduri decorative pentru paturi de flori: caracteristici și avantaje

Un gard pentru un pat de flori îndeplinește mai multe funcții simultan. Aceasta este, în primul rând, împrejmuirea teritoriului, decorarea site-ului și crearea unei impresii generale a patului de flori. Pentru fabricarea gardurilor se folosesc diverse materiale, precum plastic, lemn, metal, cărămidă, piatră, țiglă etc..

Vă oferim să vă familiarizați cu avantajele gardurilor decorative din plastic gata făcute pentru un pat de flori:

 • cost material accesibil – un avantaj semnificativ al plasticului față de metal sau lemn;
 • rezistența la umiditate asigură durabilitatea gardului;
 • rezistență la îngheț, rezistență la radiații ultraviolete;
 • aspect frumos, cu ajutorul plasticului este posibil să se imite suprafețe de diverse texturi, cum ar fi lemnul, bambusul, metalul, cărămida etc .;
 • durată lungă de viață;
 • nu este nevoie de îngrijire suplimentară – astfel de garduri nu au nevoie de colorare și suficientă apă rece și o perie pentru a le spăla.

Alegând opțiunea unui gard de plastic pentru un pat de flori pentru un site, inițial decideți asupra funcției sale principale. Dacă gardul ar trebui să îndeplinească funcția de zonare și separare a patului de flori de alte părți ale site-ului, atunci este suficientă înălțimea sa de 20-25 cm. Dacă gardul este, de asemenea, o protecție a patului de flori de invazia pisicilor, câinilor și alte animale de companie, vă recomandăm să instalați un gard cu înălțimea de 35 cm.

O altă opțiune este instalarea unui gard pe un pat de flori care se ridică deasupra solului. În acest caz, sarcina principală a gardului este de a preveni căderea solului. Gardurile cu multe goluri sau gardurile din plastic nu sunt potrivite pentru reținerea solului. Deoarece solul exercită o presiune puternică asupra gardului și cel mai bine este să-l faceți din beton sau piatră.

Dacă pe patul de flori există plante perene, care în cele din urmă se răspândesc pe teritoriu, ar trebui prevăzut un gard care să împiedice acest proces. Pentru aceasta, benzile de plastic speciale sunt instalate în jurul perimetrului patului de flori, care reprezintă o protecție impenetrabilă a patului de flori de germinarea sistemului radicular..

Șinele pentru paturi de flori din plastic achiziționate sunt ideale pentru construirea rapidă a gardului. Câteva ore sunt suficiente pentru a instala un astfel de gard pe un pat de flori. În plus, există o mare varietate de astfel de garduri, diferite prin culoare, textură și formă. Gardul este deosebit de flexibil, deci este potrivit pentru o mare varietate de paturi de flori..

Garduri metalice pentru paturi de flori

Gardurile din metal sunt deosebit de atractive și durabile. Cu toate acestea, pentru producția lor independentă, trebuie să lucrați din greu și, în absența unei anumite experiențe cu o mașină de sudat, este mai bine să încredințați acest proces profesioniștilor.

Gardurile metalice pentru paturile de flori sunt elegante și fiabile, dar costul lor este destul de ridicat. În plus, astfel de structuri necesită vopsire periodică și protecție împotriva coroziunii..

Un aspect elegant, atractiv pentru garduri realizate în tehnologie forjată, sudată sau turnată. Pentru fabricarea lor se folosește fierul sau fonta. Calitatea principală a acestor garduri este costul ridicat al aspectului. În ciuda costului ridicat, astfel de garduri sunt perfect combinate cu stilul high-tech, clasic sau modern.

Este posibil să faceți un gard pentru un pat de flori din rămășițele plăcii ondulate, un astfel de design va costa mult mai puțin, dar în aparență va fi inferior gardurilor din fontă.

Există opțiuni achiziționate pentru garduri metalice, caz în care câteva ore vor fi suficiente pentru instalarea gardului. Cu toate acestea, forma gardului va fi limitată la un dreptunghi sau pătrat..

Pentru auto-producția unui gard metalic pentru un pat de flori, veți avea nevoie de:

 • două părți de susținere sub formă de armătură;
 • două părți transversale, pentru fabricarea cărora se folosește și armarea;
 • cinci tije pentru realizarea grinzilor orizontale;
 • o tijă din care vor fi realizate elemente decorative;
 • mașină de sudat pentru lucru.

Pentru construcția gardurilor de grădină din paturi de flori metalice, urmați acești pași:

1. Din partea superioară a suportului, faceți un pas înapoi cu 5 cm și sudați barele transversale în părțile inferioare și superioare ale gardului.

2. Etapa de instalare a barelor orizontale este de aproximativ 15 cm..

3. Respectând o ordine în tablă de șah, sudați barele transversale în poziție verticală.

4. Pentru instalarea unui astfel de gard, este suficient să îl apăsați bine în solul de pe patul de flori. Nu uitați să acoperiți gardul finit cu o soluție anticorozivă și să-l vopsiți înainte de instalare..

Pentru un design destul de original, paturile de flori folosesc bare de protecție din oțel zincat. Cu ajutorul lor, este posibil să organizați rapid gardul. În același timp, aspectul patului de flori rămâne la un nivel ridicat..

Gard de bricolaj pentru un pat de flori din lemn

Dacă majoritatea lucrurilor din exteriorul dvs. sunt realizate din lemn, atunci vă recomandăm ca gardurile din paturile de flori să fie făcute și din acest material. Astfel, va fi posibil să se păstreze naturalețea și naturalețea aspectului site-ului, în timp ce gardurile vor fi în bună armonie cu alte obiecte..

Există multe modalități de a folosi lemnul în procesul de fabricare a gardului. Este posibilă utilizarea unui gard de pichet simplu sau construirea unui gard folosind o viță de vie.

Paturile de flori sunt decorate cu elemente din lemn de diferite forme și dimensiuni: cioturi mici, cârlige, ramuri, scânduri vechi sau rămășițele unui copac. Cea mai ușoară opțiune de fabricat este construirea unui gard din cui, identice sau diferite în înălțime. Barele cu aceeași secțiune sau ramurile pregătite anterior dintr-un copac acționează ca spații libere.

Cu toate acestea, ramurile trebuie scoase și tăiate în diferite bucăți. Dimensiunea ramurilor depinde de înălțimea dorită a gardului. Este posibilă alternarea barelor înalte și joase cu diferențe mici. În acest caz, este posibil să se obțină un aspect complet original al gardului. Principalul avantaj al unui astfel de gard este că, cu ajutorul acestuia, este posibil să protejăm un pat de flori de orice formă..

Înainte de a începe lucrul, măsurați lungimea totală a grădinii de flori, pe baza acestui indicator, determinați numărul de bare necesare pentru a o îngrădi. Înainte de a începe lucrul, tratați barele cu un compus antiseptic sau un lac protector special..

Mai mult, de-a lungul perimetrului grădinii de flori, este necesar să sape o șanț, a cărei adâncime este determinată de înălțimea semifabricatelor. În medie, o treime din piesele ar trebui să fie subterane, crescând astfel stabilitatea gardului. Pentru a obține un gard care este precis într-o formă dată, inițial faceți un marcaj cu un obiect ascuțit.

Lățimea șanțului este egală cu lățimea știftului, dar nu faceți șanțul prea larg, astfel încât știfturile să fie clar fixate în el. Instalați elementele gardului în interiorul șanțului, alternând bare înalte și joase. Fiecare bloc este acoperit cu sol și ciocănit cu atenție.

Un ciocan obișnuit va ajuta la schimbarea înălțimii știftului, cu ajutorul acestuia este posibilă și fixarea mai rigidă a tuturor elementelor gardului. Dacă culoarea deschisă a lemnului nu se potrivește cu tonul de bază al exteriorului, după instalarea gardului, îl puteți vopsi sau acoperi cu impregnare..

Un pat de flori de-a lungul unui gard de cărămidă

În cazul în care casa dvs. sau gardul din apropierea acesteia sunt realizate din cărămizi, vă recomandăm să protejați și paturile de flori cu acest material. Cea mai ușoară opțiune este de a construi o margine de cărămidă din materiale de cărămidă.

Inițial, marcați perimetrul patului de flori. În aceste scopuri, este suficient un cablu întins de-a lungul acestuia. În raport cu marcajele, echipați o șanț cu o adâncime de câțiva centimetri mai mare decât lățimea unei cărămizi standard.

Această metodă de construire a unui gard vă permite să realizați un gard de orice formă: atât drept cât și val sau zigzag.

Apoi, ar trebui să pregătiți o soluție standard de beton, aceasta este turnată în interiorul șanțului, umplând-o aproape până la vârf. Lăsați betonul timp de două până la trei zile până când se fixează. Cărămida este instalată pe o bază de beton de-a lungul marginii grădinii de flori. În acest caz, este posibilă și așezarea diagonală sau transversală a materialului. Pentru a fixa bordura finită, utilizați și mortar de beton..

Opțiuni pentru un gard cumpărat pentru un pat de flori

Dacă decideți să cumpărați un gard pentru un pat de flori, atunci în acest caz, citiți recomandările de mai jos care vă vor ajuta în alegerea unui gard de calitate pentru o grădină de flori..

Cele mai populare garduri din plastic utilizate sunt disponibile în următoarele forme:

 • garduri secționale – au o înălțime redusă, diverse configurații și culori, fiecare secțiune este ținută în sol cu ​​un cui turnat;
 • bordură din plastic sub formă de bandă flexibilă, cu ajutorul căreia este posibilă protejarea unui pat de flori de orice formă chiar și cea mai complexă.

Pentru a instala gardul pe patul de flori lângă gardul din jurul perimetrului, echipați un șanț, folosiți știfturi speciale pentru a fixa banda flexibilă de plastic. Apoi, ar trebui să umpleți canelura cu sol și să o tamponați bine. Pentru a decora bordura folosind pietricele sau moloz, presărați aceste materiale în jurul perimetrului. Pentru a simplifica procesul de instalare a unei rulouri de plastic, înainte de a începe lucrările de instalare, întindeți-l pe site și puneți-l câteva ore, astfel încât să se încălzească de la lumina soarelui.

Printre avantajele unor astfel de garduri, menționăm:

 • rezistență la umiditate;
 • rezistența la efectele diferitelor tipuri de microorganisme;
 • rezistenta la lumina ultravioleta;
 • flexibilitate;
 • cost accesibil.

Bordurile de beton gata preparate sunt sub două forme:

1. Borduri decorative, diferite ca înălțime, lungime și formă. Acestea sunt instalate pe o pernă de nisip sau pe o soluție de beton. Acest tip de garduri este comun printre parcurile și piețele orașului. De asemenea, excelent pentru zonarea parcelelor.

2. Forme complexe pentru decorarea paturilor de flori. Astfel de produse din beton seamănă cu un ghiveci, bol, inel sau alte forme complexe. Acestea sunt instalate direct pe site, datorită greutății lor, nu au nevoie de betonare suplimentară.

Printre avantajele produselor din beton, remarcăm rezistența lor la influențele agresive ale mediului, umezeala, schimbările de temperatură și capacitatea de a le vopsi în diferite culori..

Plăcile de pavaj obișnuite pot fi, de asemenea, utilizate pentru a închide paturi de flori. Instalarea sa se realizează conform aceluiași principiu ca și instalarea unei borduri de cărămidă..

Pentru a cumpăra un gard decorativ pentru paturi de flori, contactați magazine specializate sau comandați-le direct de la un furnizor. În orice caz, solicitați vânzătorului documente care să confirme calitatea produselor pe care le cumpărați..

Dacă aveți porți sau garduri cu elemente de forjare instalate pe site-ul dvs., vă recomandăm să achiziționați structuri forjate gata pentru garduri de flori. Este posibilă producția specializată a unor astfel de structuri la comanda sau achiziționarea de garduri prefabricate gata făcute. Costul unui astfel de gard este cel mai mare în comparație cu opțiunile de gard descrise anterior. Cu toate acestea, aspectul și durata funcționării unor astfel de garduri se plătesc destul de bine..

Dacă abilitățile dvs. materiale nu vă permit să achiziționați o versiune achiziționată a gardului, atunci construiți-o singur din materiale reziduale. Pentru a crea un gard, sunt potrivite anvelopele vechi, sticle de plastic sau sticlă, fragmente de cărămidă, piatră, plăci ceramice, sticlă, scoici, pietre, resturi de carton ondulat și alte materiale de construcție. Combinația corectă a acestor materiale între ele vă permite să obțineți un gard atractiv din punct de vedere estetic, care uneori arată mult mai bine și mai original decât opțiunile achiziționate.

About the author